Konferencija o sigurnosti i zdravlju na radu

15.9.2020, Zagreb

15.9.2020, ONLINE

Zadovoljstvo nam je što možemo najaviti da pripremamo konferenciju o sigurnosti na radu na kojoj ćemo razgovarati o svim pravnim okvirima i promjenama koje su važne za svakog poslodavca. Naši stručnjaci, koji pažljivo prate razvoj na polju zaštite na radu, objasnit će vam dileme i pružiti korisne informacije i, naravno, savjet kako bi olakšali svoje poslovanje.

Pozvani su viši i srednji menadžment, predstavnici, zdravstveni radnici i svi odgovorni za sigurnost i zdravlje zaposlenika na radnom mjestu.

Konferencijski program smo osmislili tako da on nije namijenjen samo profesionalcima koji to područje pokrivaju u tvrtkama, već nudi i praktična rješenja i smjernice onim tvrtkama koje nemaju zaposlenog stručnjaka i dijele te zadatke unutar tima.

Opis

Zadovoljstvo nam je što možemo najaviti da pripremamo konferenciju o sigurnosti na radu na kojoj ćemo razgovarati o svim pravnim okvirima i promjenama koje su važne za svakog poslodavca. Naši stručnjaci, koji pažljivo prate razvoj na polju zaštite na radu, objasnit će vam dileme i pružiti korisne informacije i, naravno, savjet kako bi olakšali svoje poslovanje.

Pozvani su viši i srednji menadžment, predstavnici, zdravstveni radnici i svi odgovorni za sigurnost i zdravlje zaposlenika na radnom mjestu.

Konferencijski program smo osmislili tako da on nije namijenjen samo profesionalcima koji to područje pokrivaju u tvrtkama, već nudi i praktična rješenja i smjernice onim tvrtkama koje nemaju zaposlenog stručnjaka i dijele te zadatke unutar tima.

9:00 – 9:45

Sigurno i zdravo radno okruženje nakon povratka na posao

Sada kada se znanje o opasnosti od infekcije COVID-19 i rizicima u pojedinim sredinama i radnim uvjetima bolje prepoznaje, vrijeme je da poslodavci pripreme i usvoje nove ili revidirane procjene rizika u skladu s opasnostima od infekcije COVID-19 i prilagode mjere procjena rizika (prilagodbe radnog okruženja i organizacije rada - npr. rad od kuće, itd.).                      

9:45 – 10.30

Preporuke za poslodavce tijekom i nakon epidemije COVID-19 i kako se pripremiti za budućnost

  • Preporuke za poslodavce tijekom i nakon epidemije COVID-19

10.30 - 11:00 Pauza za kavu

11:00 – 12:00

Prehrana tijekom radnog vremena i briga o sigurnoj hrani

Zdrava prehrana jedan je od osnovnih stupova zdravlja na radnom mjestu, pa je još važnije što jedemo, kada jedemo i kako jedemo. Istodobno, posebno smo svjesni mogućnosti prijenosa infekcija tijekom koronavirusa. Međutim, ne smijemo zaboraviti na infekcije koje se s ljudi prenose na hranu i obrnuto. Uz poštivanje mjera predostrožnosti i zaštite, posebnu pozornost treba obratiti u radnom okruženju prigodom druženja. Na što obratiti posebnu pozornost?

  • Zdrava prehrana kao dio zdravog načina života,
  • međuobrok ili ručak na poslu: blagovaonica, bar, hrana pripremljena kod kuće?
  • zakonske obveze za sigurnost hrane: tko je odgovoran, tko kontrolira,
  • bolesti koje se prenose hranom i trovanje hranom: na što moramo obratiti pažnju, kako se zaštititi,
  • virusne infekcije: kako se zaštititi, kako se nositi s infekcijom,
  • kemikalije u hrani: prirodne, namjerno dodane, ostaci obrade i prerade hrane.

12:00 – 13:00

Praktični primjeri uvođenja sigurnosnih mjera u poduzeću kako bi se spriječilo širenje infekcija tijekom i nakon epidemije

Kako bi se spriječilo širenje infekcije COVID-19 ili siguran rad u tvrtkama, potrebne su i opće mjere koje propisuje Nacionalni institut za javno zdravstvo i Ministarstvo zdravlja, kao i pojedinačne mjere koje se moraju poduzeti za svaku tvrtku zasebno. Za pripremu pojedinačnih mjera, tvrtka bi se trebala posavjetovati s medicinom zaštite na radu i profesionalnim stručnjakom za zaštitu zdravlja.

  • Imenovanje tima za upravljanje sigurnošću i zdravljem radnika tijekom epidemije,
  • priprema općih i pojedinačnih mjera,
  • provođenje mjera u praksi,
  • kontrolu nad provedbom mjera,
  • ranjive skupine radnika,
  • uloga direktora tvrtke, stručnjaka za zaštitu na radu i liječnika zaštite na radu u upravljanju zaštitom i zdravljem na radu.

13:00 - 13:30 Pauza za kavu

13:30 – 14:30

Osnovni postupci osiguranja higijene i sigurnog radnog okruženja - Izazovi u razdoblju nakon epidemije COVID-19 i trenutnim mjerama

Svakog dana sve češće čujemo frazu kojom se polako vraćamo u svakodnevicu. Međutim, neće sve biti isto. Sve ćemo više pažnje posvetiti osnovnoj higijeni i osnovnim postupcima koji osiguravaju sigurno radno okruženje.

  • osnovni zahtjevi za provedbu odgovarajućeg čišćenja i dezinfekcije u radnom okruženju,
  • znanje,
  • oprema i pribor,
  • osobna zaštitna oprema,
  • upotreba sredstava za čišćenje i dezinfekciju,
  • sigurnosni listovi.

14:30 - 15:10 

Zdravstvena zaštita u hitnim slučajevima i što još možemo učiniti kako bismo povećali otpornost

 

Kongresni centar FORUM Zagreb

(Radnička cesta 50 - centar Green Gold)


Ovaj portal koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice i prilagodio sustav oglašavanja.   U redu   Više o kolačićima