HeRo 2023. - HR konferencija - inspirirajte se najboljima

30.11.2023, ONLINE

30.11.2023, Sveti Martin na Muri

30.11.2023, Sveti Martin na Muri

Pridružite nam se na dvodnevnom insiprativnom predavanju u ugodnoj atmosferi, okruženju i druženju na HeRo stručnom skupu HR - efektivno i originalno! Zanimljive i aktualne teme upotpunili smo zabavnim i opuštajućim popratnim sadržajima. 

Izazovni period zapošljavanja i pronalaska kandidata • Upravljanje talentima • Provedba promjena • Izgradnja tima • Prijenos znanja • Trendovi L&D • Zapošljavanje • LinkedIn • Skraćeni radni tjedan • Mentalno zdravlje • Sukob na radnom mjestu i burnout

Tijekom konferencije dobit ćete pregled aktualnih tema, novonastalih trendova i promjena za HR-ovce!

Vrhunski tim predavača, aktualna predavanja i vrijedne informacije za vaše poslovanje i praksu. Pridružite nam se na predavanju, podijelite iskustva i povežite se!

*Korisnici Tabu platforme ostvaruju popust te im cijena kotizacije iznosi 520 EUR + PDV. *

Konferencija: Zaštita od požara

9.11.2023, Zagreb

Sustav zaštite od požara podrazumijeva planiranje zaštite od požara, propisivanje mjera zaštite od požara građevina, ustrojavanje subjekata zaštite od požara, provođenje mjera zaštite od požara i mnoge druge odgovornosti koje svako poduzeće i zgrada moraju zadovoljiti kako bi smanjili rizik nastanka požara, odnosno brzo i kvalitetno gašenje požara. Tim naših stručnjaka pripremio je za Vas edukaciju gdje ćete na jednom mjestu dobiti sve potrebne informacije te se adekvatno pripremiti za moguće nepredviđene okolnosti.

Radnik je ključ uspješnosti svake radne organizacije, no najčešće nije sagledavan šire od njegova uskog djelokruga rada. Tako su često i osposobljavanja koja nisu vezana uz taj djelokrug doživljavana kao gubljenje vremena i nepotreban trošak. S druge strane prisutan je i niz pozitivnih primjera gdje je upravo adekvatno osposobljen radnik pravovremenom reakcijom spriječio nastanak odnosno širenje požara te time neposredno pridonio minimiziranju potencijalne štete uslijed požara. U tom smislu autori će ukazati na nužnost adekvatnog osposobljavanja u kombinaciji sa odgovarajućom opremljenošću objekta te kontaktom sa nadležnom vatrogasnom postrojbom, a sve u skladu sa važećom pravnom i normativnom regulativom.

Koje su obveze poslodavca, osobe zadužene za provođenje evakuacije, ali i samih zaposlenika doznajte na već tradicionalnoj konferenciji zaštite od požara.

Osigurajte svoje mjesto na vrijeme na ovoj iznimno zanimljivoj konferenciji za koju postoji velik interes svake godine.

Upravljanje nekretninama - pravni i porezni aspekt

19.10.2023, ONLINE

Sporovi u vezi s nekretninama često su na žalost svakodnevna pojava u praksi. Neinformirane odluke prilikom sklapanja pravnih poslova vezanih uz nekretnine mogu dovesti do velikih financijskih rizika i dugotrajnih sudskih postupaka. Kako bismo smanjili te rizike, nužno je educirati se o ključnim aspektima vezanim uz promet nekretnina, poreze i zakup poslovnog prostora.

Predavanje će se fokusirati na najčešće zablude i pogreške koje se događaju prilikom sklapanja ugovora o zakupu. Polaznici će imati priliku čuti primjere najčešćih sporova u vezi sa zakupom nekretnina, kao i primjere dobre prakse prilikom pregovaranja ugovora o zakupu. Na taj način će steći uvid u što treba obratiti pažnju prilikom zaključivanja takvih ugovora.

Osim toga, predavanje će obuhvatiti teme oporezivanja nekretnina, poreznog položaja prometa nekretnina u postupku ovrhe, amortizacije nekretnina, oporezivanja najmova, ispravaka pretporeza i mnoge druge važne aspekte vezane uz oporezivanje nekretnina. Svi ovi elementi od presudne su važnosti za razumijevanje transakcija nekretnina i zakupa poslovnih prostora.

Cilj predavanja jest približiti polaznicima zakonske odredbe povezane s transakcijama nekretnina i zakupom poslovnih prostora, kako bi se smanjili financijski rizici i rizici sudskih postupaka. Kroz predavanje, polaznici će steći vrijedna znanja i alate koji će im pomoći da donose informirane odluke u vezi s nekretninama, što će im omogućiti sigurniji i uspješniji razvoj njihovih poslovnih i privatnih investicija. Ne propustite ovu priliku da unaprijedite svoje znanje i smanjite rizike vezane uz nekretnine!

KONFERENCIJA - POREZNA OPTIMIZACIJA vs. POREZNA KONTROLA

13.10.2023, ONLINE

Porezno planiranje je kvalitetan način rukovođenja poduzećem, a svodi se na činjenicu da se porezna obveza ne može izbjeći, ali se može optimizirati. Optimizacijom poreznih opterećenja postiže se kvalitetnije upravljanje imovinom tvrtke. Ova konferencija se bavi pitanjem optimiziranja poreznog opterećenja poslovanja porezom na dobit, porezna optimiziranja s gledišta poreza na dodanu vrijednost i poreza na dohodak.

Poduzeća unutar svojih računovodstvenih i financijskih odjela te odjela kontrolinga formiraju stručnjake koji se bave pitanjima domaćeg i međunarodnog oporezivanja. Uštede koje se očituju direktno kroz novčani tijek, a posljedica su poznavanja porezne problematike, iznimno su značajne te u konkurentskom smislu dugoročno odvajaju jedno poduzeće od drugoga.

Naučit ćete kako poznavanje prava i obveza u poreznom postupku, pogotovo tijekom poreznog nadzora i komunikacija između poreznih inspektora i odgovornih osoba u društvu može značajno utjecati na sam ishod poreznog nadzora, ali i kako poznavanje poreznih propisa ili porezni kontroling može značajno smanjiti rizik od nesvjesnog ulaženja u područje nedopuštenog izbjegavanja plaćanja poreza.

Pravilna primjena zakonske regulative mogu osigurati okvir za optimizaciju poreznih obveza. Kako? Saznajte na konferenciji.

Što je ESG i jeste li spremni za nefinancijsko izvještavanje?

23.8.2023, ONLINE

U suvremenom poslovnom svijetu, ekološko, društveno i korporativno upravljanje (ESG) postaje sve važniji faktor koji utječe na odluke o investiranju. Uz rastuću svijest o klimatskim promjenama i društvenoj odgovornosti, investitori sve više traže kompanije koje su usklađene s ESG vrijednostima. No, kako nova regulativa utječe na financiranje projekata, i što to znači za različite vrste kompanija?

Na predavanju, stručnjaci će razmotriti kako ESG utječe na makro i velike kompanije, kao i na mikro, mala i srednja poduzeća. Istražit će se kako tržište reagira na regulatorne zahtjeve te kakve su posljedice za različite sektore. Polaznici će dobiti uvid u trenutačne trendove, izazove i prilike koje proizlaze iz ESG dinamike.

Cilj predavanja je pružiti polaznicima temeljito razumijevanje koncepta održivosti, primjenjive standarde, pristupe i procedure u području ESG-a. Time će im se omogućiti bolje razumijevanje problematike održivosti i kako im pomoći u njihovom poslovanju.

Edukacija je namijenjena zaposlenicima financijskih i nefinancijskih institucija koji su odgovorni za područje ESG-a. Kroz predavanje, polaznici će steći znanja i alate potrebne za uspješno implementiranje ESG principa u svojim organizacijama, čime će poboljšati njihovu konkurentske pozicije i privlačnost za investitore.

Ne propustite ovu priliku da saznate kako ESG utječe na poslovni svijet i kako možete iskoristiti ove promjene u korist vaše kompanije. Pridružite se predavanju i otkrijte odgovore na ova i mnoga druga pitanja!

AI u poslovanju: utjecaj na tržište rada, zaštita osobnih podataka i pravni aspekt

12.7.2023, ONLINE

Uđite u svijet beskrajnih mogućnosti i otkrijte snagu umjetne inteligencije na konferenciji AI u poslovanju.

 Dobijte sveobuhvatan pogled na korištenje umjetne inteligencije (AI) u različitim aspektima poslovanja.

 Razgovarat ćemo ne samo o utjecaju umjetne inteligencije na tržište rada, već i o novim izazovima i zahtjevima za kompetencije vaših zaposlenika . 

Kako AI može pomoći vašoj prodaji?

Koje će nove vještine biti potrebne? 

Kako su naši podaci zaštićeni kada koristimo AI?

Kako zainteresirati svoje zaposlenike za rad s umjetnom inteligencijom?

Kako AI koristiti u marketingu i koje nas promjene očekuju?

Konferencija je namijenjena CEO-ima, vlasnicima, direktorima, rukovoditeljima, marketing menadžerima, HR stručnjacima i svima koji su zainteresirani za korištenje AI-a u poslovanju.

Otkrijte nove granice koje umjetna inteligencija može donijeti vašem poslovanju.

Digitalna transformacija računovodstva

14.6.2023, ONLINE

Digitalizacija i automatizacija poslovnih procesa postaju sve važniji faktori u današnjem dinamičnom poslovnom svijetu. Računovodstveni sektor nije izuzetak od ovog trenda, a mogućnosti koje pružaju digitalna tehnologija i automatizacija dokumenata otvaraju vrata novim, efikasnijim metodama rada.

Konferencija "Digitalna transformacija računovodstva" osmišljena je kako bi pružila odgovore na ključna pitanja vezana uz digitalizaciju računovodstvenih procesa, automatizaciju dokumentacije i optimizaciju rada u računovodstvenom uredu. Je li digitalizacija skupa ili može dovesti do značajnih ušteda? Kako zakonodavstvo i tehnološki uvjeti utječu na ovaj proces? Saznajte na ovoj zanimljivoj i korisnoj konferenciji.

Tijekom konferencije, polaznici će se upoznati s različitim alatima i rješenjima koje trenutačno nudi tržište, a koji olakšavaju rad računovođa i omogućavaju automatizaciju većine procesa. Također će se razmatrati i smjerovi daljnjeg razvoja računovodstva, kako bi se osiguralo da su polaznici dobro informirani o budućim trendovima i promjenama u sektoru.

Jedan od ključnih segmenata konferencije bit će i diskusija o iskustvima tvrtki koje su već prošle kroz proces digitalne transformacije te kako se i vaša tvrtka može prebaciti na digitalni oblik računovodstva. Predavači će biti na raspolaganju za razgovor o različitim opcijama i pružanje inspiracije iz primjera dobre prakse.

Ne propustite priliku sudjelovati na ovoj konferenciji koja će vam pružiti dragocjena znanja, uvide i resurse za unapređenje rada u računovodstvenom sektoru. Upoznajte se s najnovijim tehnologijama i zakonodavstvom, te otkrijte kako digitalizacija i automatizacija mogu donijeti značajne prednosti vašem poslovanju.

Zaštita na radu i zaštita od požara - praksa u 2023.

27.4.2023, Zagreb

Iznimna nam je čast i zadovoljstvo  najaviti  Vam konferenciju na temu Zaštite na radu i zaštite od požara- praksa u 2023. na kojoj će biti obrađeni  svi zakonski okviri i promjene  važne za svakog poslodavca. Tim naših stručnjaka koji budno prate razvoj  svih događaja na hrvatskoj zakonodavstvenoj sceni rastumačiti će Vam sve nedoumice i dati pravodobne informacije te naravno korisne savjete koje će Vaše poslovanje dodatno olakšati.

Radnik je ključ uspješnosti svake radne organizacije, no najčešće nije sagledavan šire od njegova uskog djelokruga rada. Tako su često i osposobljavanja koja nisu vezana uz taj djelokrug doživljavana kao gubljenje vremena i nepotreban trošak. S druge strane prisutan je i niz pozitivnih primjera gdje je upravo adekvatno osposobljen radnik pravovremenom reakcijom spriječio nastanak odnosno širenje požara te time neposredno pridonio minimiziranju potencijalne štete uslijed požara. 

Tijekom konferencije dobit ćete sve informacije o zakonskoj regulativi, obvezama poslodavaca i zaposlenika u slučaju nezgode na radu ili druge nesreće, odnosno profesionalne bolesti, kao i o postupku prijave i rješavanja nezgode na poslu. Dotaknut ćemo se i najčešće postavljanih pitanja našim stručnjacima iz područja zaštite na radu.

Vidimo se 27.4.2023. u Zagrebu!

Radni odnosi u 2023. - utjecaj izmjena u praksi

26.4.2023, ONLINE

U 2023. godini stupile su na snagu izmjene Zakona o radu koje se tiču definiranja pitanja sklapanja ugovora o radu, posebice ugovora o radu na određeno vrijeme. Što učiniti s radnicima koji su već sklopili tri ugovora o radu na određeno vrijeme i kojim ugovorom ih treba dalje angažirati?

Novim izmjenama Zakona definiran je rad u nepunom radnom vremenu i dodatni rad, a potiče se sklapanje ugovora za nepuno radno vrijeme, posebice za roditelje i pružatelje skrbi mladima, kako bi se omogućilo uravnoteženje obiteljskog i privatnog života s profesionalnim životom. Međutim, kakav je obračun plaće takvim radnicima?

Kada je u pitanju prestanak ugovora o radu, izmijenjeni su uvjeti prestanka radnog odnosa, tijek i prekid otkaznog roka te izdvojena izmjena prestanka radnog odnosa zbog navršenih 65 godina života i 15 godina mirovinskog staža.

Uz to, postavlja se pitanje kako se računovodstveno prate troškovi rada od kuće i ima li izmjena u obračunu plaća radnika, posebice sezonskih i stranih radnika?

Sve ove izmjene Zakona o radu imaju direktan utjecaj na odjele računovodstva, prava i ljudskih potencijala u praksi. Kako bi se riješile nove, nepredviđene situacije, preporučuje se prisustvovanje stručnom predavanju koje će rasvijetliti sve promjene u zakonu i njihov utjecaj u praksi.

Gospodarenje otpadom u 2023.

19.4.2023, Zagreb

Sve što trebate znati kako biste se upoznali s promjenama u zakonodavstvu.

Od početka godine na snagu je stupilo nekoliko značajnih izmjena i novina u Zakonu o gospodarenju otpadom i pripadajućim propisima.

Koje promjene vas se tiču? Na što se pripremiti u narednom razdoblju? 

Unatoč provođenju mjera poput prevencije, ponovnog korištenja, recikliranja i oporabe otpada, količina komunalnog otpada u RH i dalje se kontinuirano povećava. Odvojeno sakupljanje otpada ne zadovoljava ciljeve postavljene u okviru EU-27 i nacionalne regulative (samo 14% u odnosu na 2010).

U očekivanju donošenja novog Plana gospodarenja otpadom od 2023. – 2028, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja uputilo je u javno savjetovanje "Plan gospodarenja otpadom Republike Hrvatske za razdoblje od 2023. do 2028. godine", temeljni planski dokument gospodarenja otpadom.

Postupanjem prema Pravilniku osigurat će se prelazak na kružno gospodarstvo i smanjenje otpada, u skladu s ciljevima Plana gospodarenja otpadom RH. Također, odredbe Pravilnika su usmjerene na  postupno smanjenje odlaganja otpada, posebno otpada koji je pogodan za recikliranje ili drugi postupak oporabe.

Mnogo je novina u području gospdarenja otpadom zato nam se pridružite na predavanju i saznajte sve informacije od predavača iz prakse, razmjenite iskustva sa kolegama i povežite se.

Zapošljavanje sezonskih i stranih radnika u Hrvatskoj

31.3.2023, ONLINE

Problem koji traje već duže vrijeme a poprima ozbiljne posljedice u Hrvatskoj je nedostatak radne snage. Iz tog razloga mnogi poslodavci postavljaju pitanje kako uopće opstati na tržištu rada ako nema radnika? 

Obzirom na to da je pred nama razdoblje kad će sezonski radnici biti vrlo traženi, ovom online konferencijom će se pokušati odgovoriti na pitanja koja rješavaju specifičnosti sezonskih djelatnosti i stranih radnika. Zapošljavanje sve većeg broja stranaca odnosno stranih radnika u Hrvatskoj u nekim djelatnostima postaje sve neophodnije. Kako na tržištu rada uopće nema ili nema dovoljno domaćih radnika da bi se popunila radna mjesta poslodavci sve više imaju potrebu za inozemnim radnicima.

Kako si poslodavac može pomoći u trenutku kada jednostavno nema radnika?

Poglavito je to primjetno u djelatnostima brodogradnje i graditeljstva a osim toga, sve je veća potreba za stranim radnicima u djelatnostima vezano za turizam i ugostiteljstvo, a što se poglavito vidi za turističku sezonu u kojoj poslodavci teško pronalaze određeni profil kadrova.

U tom slučaju, za sam opstanak i daljnje poslovanje potrebno je djelovati odlučno i zaposliti koga je trenutno moguće na tržištu rada u Hrvatskoj. To znači da je u cijelosti ili u jednom dijelu poslovanja potrebna adaptacija na situaciju što se tiče izostanka radne snage na tržištu rada u Hrvatskoj. Obzirom na to nameće se potreba da, izričito ljudski resursi kod hrvatskih poslodavca, što bolje poznaju i primjenjuju pravni okvir pri zapošljavanju sezonskih i stranih radnika.

Uredba o uredskom poslovanju u 2023.

28.2.2023, ONLINE

S početkom 2023. godine nastupilo je obvezno elektroničko uredsko poslovanje za sva javnopravna tijela. Ukoliko još niste, krajnje je vrijeme da se uskladite sa uredbom. Uredba o Uredskom poslovanju stupila je na snagu još u srpnju 2021. godine, no s jednom važnom prijelaznom odredbom. Prema odredbi čl. 67. Uredbe, javnopravna tijela koja nemaju uspostavljen informacijski sustav uredskog poslovanja u skladu s odredbama ove Uredbe dužna su ga uspostaviti najkasnije do 1. siječnja 2023. Naime, nova Uredba utvrđuje da javnopravna tijela međusobno te s fizičkim i pravnim osobama službeno dopisivanje obavljaju primarno elektroničkim putem. Također, papirno vođenje evidencija u pisarnici odlazi u povijest. Koje sve novosti Uredba donosi u 2023. godini i što je važno za znati možete saznati na predavanju.

Najčešća problematika i pitanja u javnoj nabavi

23.2.2023, ONLINE

U izvješću o radu Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave jedna od karakterističnih pogrešaka naručitelja navodi se da naručitelji prilikom pregleda i ocjene pristiglih ponuda, ocjenu ponuda ne vrše sukladno uvjetima i zahtjevima iz dokumentacije za nadmetanje što dovodi do žalbenog postupka. Također, najveći broj izjavljenih žalbi prema fazama postupka (68,75%) je upravo u fazi odluke o odabiru.

Organizirali smo online konferenciju kojoj je cilj dati odgovore na pitanja koja se javljaju u postupcima javne nabave, pružiti detaljne informacije o ispravnom načinu pregleda i ocjene ponuda u nadmetanjima i praksi DKOM-a te o zakonitom završetku postupka javne nabave donošenjem odgovarajuće odluke. Namjena je ukazati polaznicima na najčešće pogreške naručitelja u postupku pregleda i ocjene ponuda te na pogreške ponuditelja prilikom izrade ponuda.

Predavanje se temelji na praktičnim iskustvima predavača i najčešćim pitanjima korisnika, a zamisao organizatora je poticanje razmjene iskustava polaznika u cilju učinkovitije provedbe postupaka javne nabave.

Elektronička pohrana dokumenata

23.2.2023, ONLINE

Da bi arhivirala računovodstvenu i poreznu dokumentaciju, prilikom procjene kako i koliko dugo će čuvati dokumente, tvrtka mora odrediti interna pravila i uvažiti zakonodavstvo u pojedinim područjima. Koji su trenutni zakonodavni propisi vezani uz arhiviranje dokumenata? Kada i kako pravilno koristiti arhivu? 

Kroz predavanje sudionici će steći saznanje koju računovodstvenu poreznu i/ili poslovnu dokumentaciju i evidencije se trebaju voditi određeno vrijeme, a koja mora biti trajno evidentirana zbog računovodstvene i porezne kontrole.

Završni račun za 2022. u kunama, usklade i ispravci

21.2.2023, ONLINE

Krajem svake poslovne godine započinje zahtjevno razdoblje za računovodstvene i porezne stručnjake kojima je najvažnije utvrditi jesu li dobro optimizirali porezne i računovodstvene obveze. Ako se utvrdi da su se napravile neke pogreške tijekom godine, zadnji je čas da se to ispravi. Vrlo je važno provesti i kontrolne postupke, te napraviti kvalitetne financijske izvještaje. 

Završni račun je neizostavna stavka koju svaki poslodavac mora imati na kraju godine. Iz njega se vidi koliko je uspješno ili neuspješno poslovala određena tvrtka u navedenoj godini. Završni račun čini dokumentacija pod koju se najčešće smatraju zajedno: bilanca, račun dobiti i gubitka, porezna prijava. Potrebno je priložiti i bilješke koje sadržavaju dodatne i dopunske informacije koje nisu prikazane u bilanci i računu dobiti i gubitka. One pružaju dodatne informacije potrebne za pravilno razumijevanje izvještaja. Poduzeće je, sukladno zakonskim odredbama, poslovne knjige tijekom godine dužno voditi sukladno donesenim računovodstvenim politikama poduzeća.

Završni račun predstavlja financijski odraz poslovanja poduzeća te je iz tog razloga vrlo važno izraditi ga na ispravan način. Naši stručnjači provest će polaznike konferencije kroz sve korake u pripremi završnog računa, na što treba obratiti pozornost, koji su rokovi, s čime se trebaju usuglasiti. Namjena konefrencije jest izbjeći dodatni stres pravovremenom pripremom za ovakavu preciznu radnju.

Otpad od 1.1.2023. - Zakonodavstvo i praksa

16.2.2023, ONLINE

Sve što trebate znati kako biste se upoznali s promjenama u zakonodavstvu.

Od početka godine na snagu je stupilo nekoliko značajnih izmjena i novina u Zakonu o gospodarenju otpadom i pripadajućim propisima.

Koje promjene vas se tiču? Na što se pripremiti u narednom razdoblju? 

Unatoč provođenju mjera poput prevencije, ponovnog korištenja, recikliranja i oporabe otpada, i količina komunalnog otpada u RH i dalje kontinuirano povećava. Odvojeno sakupljanje otpada ne zadovoljava ciljeve postavljene u okviru EU-27 i nacionalne regulative (samo 14% u odnosu na 2010).

U očekivanju donošenja novog Plana gospodarenja otpadom od 2023. – 2028, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja je donijelo Rješenje, kojim je za Plan gospodarenja otpadom RH 2023. – 2028. potrebno provesti postupak Glavne ocjene prihvatljivosti za ekološku mrežu. Uredno, polazeći od ZGO, u Plan će se uvrstiti ciljevi utvrđeni za:

(1) za komunalni i građevni otpad

 (2) za odlaganje otpada

 (3) za otpadne plastične proizvode za jednokratnu uporabu

(4) za otpadna vozila

 (5) za otpadne baterije i akumulatore

 (6) za otpadnu električnu i elektroničku opremu

 (7) za otpadnu ambalažu

Odredbe Pravilnika o odlagalištima otpada (NN 4/23)

Ovim se Pravilnikom propisuju kriteriji za prihvat otpada na odlagalište, granične vrijednosti emisija u okoliš kod odlaganja otpada, uvjeti i mjere u svezi s planiranjem, gradnjom, radom i zatvaranjem odlagališta i postupanjem nakon njihova zatvaranja, način utvrđivanja količine odloženog otpada na odlagalištu, način određivanja udjela biorazgradivog komunalnog otpada u komunalnom otpadu, te uvjeti za prethodnu obradu otpada prije odlaganja kao i vrste otpada koje ne ispunjavaju kriterije za prihvat otpada.

Postupanjem prema ovom Pravilniku osigurat će se prelazak na kružno gospodarstvo i smanjenje otpada, u skladu s ciljevima Plana gospodarenja otpadom RH. Također, odredbe Pravilnika su usmjerene na  postupno smanjenje odlaganja otpada, posebno otpada koji je pogodan za recikliranje ili drugi postupak oporabe.

Mnogo je novina u području gospdarenja otpadom zato nam se pridružite na predavanju i saznajte sve informacije od predavača iz prakse!

Ugovor o radu 2023.

25.1.2023, ONLINE

Izmjenama Zakona o radu 2023. stupile su na snagu odredbe koje drugačije definiraju pitanje sklapanja ugovora o radu posebice ugovora o radu na određeno vrijeme. Što je sa radnicima koji imaju više od 3 sklopljena ugovora o radu na određeno vrijeme? Koji ugovor ponuditi radniku? Definirao se rad u nepunom radnom vremenu i dodatni rad pri čemu bi se poticalo sklapanje ugovora za nepuno radno vrijeme posebice roditelja, odnosno pružatelja skrbi mladima, kako bi oni time mogli uravnotežiti obiteljski i privatni s profesionalnim životom. Kada govorimo o prestanku ugovora o radu izmjenjeni su uvijeti prestanka radnog odnosa, novo uređenje tijeka i prekida otkaznog roka a izdvaja se izmjena prestanaka radnog odnosa zbog navršenih 65 godina života i 15 godina mirovinskog staža.

Kako izmjene Zakona funkcioniraju u praksi i kako riješiti nove, nepredviđene situacije saznajte na online predavanju!

8 ključnih smjernica za početak godine

25.1.2023, ONLINE

Početkom 2023. godine stupile su na snagu izmjene mnogih propisa koje primjenjujete u svojoj poslovnoj praksi. Na ovoj online konferenciji saznajte koje su to najvažnije izmjene. Veliku promjenu donose nam izmjene Zakona o radu, puno je pitanja u praksi oko obračuna plaće, putnih naloga i PDV- a koje je potrebno razjasniti. Prudružite nam se na ovoj online konferenciji i pripremite se na vrijeme.

Digitalna obrada dokumenata

15.12.2022, ONLINE

Kako pretvoriti dokumente u digitalni oblik? Je li to moguće učiniti u trenutnim zakonodavnim i tehničkim uvjetima? Je li skupo ili možemo, naprotiv, uštedjeti? 

Konferencija će vam pružiti pregled mogućnosti koje pruža digitalna obrada dokumenata te samim time i pojednostavljenje rada u računovodstvenom uredu. Osvrnut ćemo se na najčešće probleme koji nastaju prilikom primanja i slanja digitalnih računa i dokumenata, kako ih pravilno preuzeti, ispraviti podatke i arhivirati. Koliki su rokovi čuvanja digitalnih dokumenata u arhivi? Postoje li određeni rizici kod obrade podataka? Kroz sveobuhvatan primjer automatske digitalne obrade dokumenta upoznat ćemo vas sa aktivnostima kojima možete optimizirati posao sada i o kojima biste trebali razmišljati u budućnosti. 

Na konferenciji ćete se upoznati s raspoloživim resursima i aplikacijama za digitalnu obradu dokumenata, proći ćemo kroz trenutno zakonodavstvo i okvir definiran zakonom.

Najvažnije zakonodavne izmjene za 2023. godinu

8.12.2022, ONLINE

Ne propustite online konferenciju na kojoj se fokusiranmo na najvažnije zakonske promjene koje će stupiti na snagu 1. siječnja 2023. godine. Tijekom konferencije bit će riječi o svim usvojenim i pripremljenim izmjenama iz područja poreza na dodanu vrijednost, poreza na dohodak, poreza na dobit,  izmjenama u računovodstvu zbog uvođenja eura, izmjena u Ovršnom Zakonu kao i dugo očekivanim izmjenama Zakona o radu. Dobit će te sve potrebne informacije na jednom mjestu i u jednom danu!

Pridružite nam se na ovoj jedinstvenoj konferenciji i dočekajte novu 2023. godinu spremni.

Pregled hitnih izmjena i dopuna Zakona o Sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma

24.11.2022, ONLINE

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 12. svibnja 2022. donijela Zaključak kojim se prihvaća Akcijski plan za jačanje učinkovitosti hrvatskog sustava sprječavanja pranja novca i financiranja terorizma (daljnje u tekstu: Akcijski plan). Akcijski plan sadrži mjere i aktivnosti čiji je cilj daljnje jačanje hrvatskog sustava sprječavanja pranja novca i financiranja terorizma, a kojima će se ujedno ispuniti i preporučene mjere MONEYVAL-a iz Izvješća o 5. krugu evaluacije Republike Hrvatske, usvojenom na 62. plenarnoj sjednici MONEYVAL-a održanoj u prosincu 2021. godine.

Donošenje ovoga Zakona predlaže se po hitnom postupku sukladno članku 204. stavku 1. Poslovnika Hrvatskoga sabora („Narodne novine“, broj 81/13., 113/16., 69/17., 29/18., 53/20., 119/20. – Odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske i 123/20.) zbog drugih osobito opravdanih razloga. U skladu sa Akcijskim planom (točka 8.1.) rok za donošenje izmjena i dopuna Zakona je IV. kvartal 2022. Također, odredbe koje se odnose na uvođenja eura trebaju stupiti na snagu najkasnije 1. siječnja 2023. Stoga se predlaže donošenje ovoga Zakona po hitnom postupku.

Kako će uvođenje eura utjecati na financijske izvještaje?

11.11.2022, ONLINE

Uvođenje eura će zasigurno imati utjecaj na mnoge segmente računovodstva pa tako i na financijske izvještaje. Kako bi za računovođe tranzicija kune u euro protekla bez poteškoća potrebno je napraviti pravovremene pripreme. Prvenstveno je potrebno znati informacije o ključnim datumima vezanim uz uvođenje eura, prilagoditi informatički, računovodstveni i financijski sustav poduzetnika, pripremiti blagajničko poslovanje za prelazak na euro, osposobiti djelatnike koji rade s gotovinom ili u računovodstvu te informirati potrošače. O svemu ovome informirajte se na našem online predavanju!

Online konferencija: Ovršni zakon od 1.1.2023

5.10.2022, ONLINE

Početkom srpnja 2022. dovršeno je javno savjetovanje o Prijedlogu Zakona o izmjenama i dopunama Ovršnog zakona koje bi na snagu trebale stupiti početkom iduće godine (s 1.1.2023.).

Predviđene promjene su:
-u ovrsi na plaći i drugim stalnim novčanim primanjima ovršenika;
-kod određivanja ovrhe na temelju potrošačkih ugovora koji sadrže ništetne odredbe (npr. CHF i drugi krediti);
-kod ovrhe na motornim vozilima;
-u novčanim iznosima kroz cijeli zakon, koji se usklađuju s činjenicom uvođenja EUR kao službene valute u Republici Hrvatskoj

Pripremite se na vrijeme za izmjene koje slijede! Postavite svoje pitanje unaprijed na info@dashofer.hr i saznajte odgovor na konferenciji!

Izmjene Zakona o radu 2022.

15.9.2022, ONLINE

Ove godine trebale bi stupiti na snagu izmjene Zakona o radu koje će na drugačiji način regulirati brojna pitanja kao što su Ugovor o radu na određeno vrijeme, rad na izdvojenom mjestu rada, rad u nepunom radnom vremenu i dr. Također, po prvi put u našem zakonodavstvu definirat će se potpuno novi (do sada nepostojeći) pravni okvir za rad putem internetskih platformi, s obzirom da domaće radno zakonodavstvo uopće ne prepoznaje rad fizičke osobe putem različitih internetskih platformi kao poslodavca, a sve je veći broj upravo tako zaposlenih radnika, pa bi se novom regulacijom priznala radnička prava i takvih radnicima. Izmjene Zakona o radu izazvale su mnoge polemike u javnosti, dok su neki skeptični oko poboljšanja cijelog sustava drugi vjeruju kako su ove promjene nužne i potrebne za bolje definiranje i ostvarivanje prava kako radnika tako i poslodavaca.

Pridružite nam se na online konferenciji i saznajte sve potrebne informacije!

Uvođenje eura sa pravnog i računovodstvenog aspekta - novosti od jeseni

31.8.2022, ONLINE

Predstavljen je Zakon o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj. Od 1. siječnja 2023. jedino platno sredstvo u Hrvatskoj će biti euro.

Pripreme u trgovinama, ali i drugim djelatnostima iznimno su složene i odnose se na promjene cijelog sustava poslovanja, a uz trgovine i banke će morati uvesti dvojno iskazivanje stanja i naknada. Od 5. rujna cijene će biti istaknute i u eurima i u kunama i tako će biti istaknute do kraja 2023 godine. Iznosi navedeni u kunama, u pravnim instrumentima, po zakonskim propisima i registrima od datuma uvođenja eura smatrat će se iznosima u eurima, uz primjenu fiksnog tečaja konverzije i sukladno pravilima za preračunavanje i zaokruživanje. Međutim, postoje određena izuzeća za iskazivanje cijena u kunama i eurima.

Na što se sve trebate pripremiti od jeseni saznajte na našoj konfrenciji!

Izmjene Zakona o radu 2022.

13.7.2022, ONLINE

Ovo ljeto trebale bi stupiti na snagu izmjene Zakona o radu koji će na drugačiji način regulirati brojna pitanja kao što su Ugovor o radu na određeno vrijeme, rad na izdvojenom mjestu rada, rad u nepunom radnom vremenu i dr. Također, po prvi put u našem zakonodavstvu definirat će se potpuno novi (do sada nepostojeći) pravni okvir za rad putem internetskih platformi, s obzirom da domaće radno zakonodavstvo uopće ne prepoznaje rad fizičke osobe putem različitih internetskih platformi kao poslodavca, a sve je veći broj upravo tako zaposlenih radnika, pa bi se novom regulacijom priznala radnička prava i takvih radnicima. Izmjene Zakona o radu izazvale su mnoge polemike u javnosti, dok su neki skeptični oko poboljšanja cijelog sustava drugi vjeruju kako su ove promjene nužne i potrebne za bolje definiranje i ostvarivanje prava kako radnika tako i poslodavaca.

Pridružite nam se na online konferenciji i saznajte sve potrebne informacije!

Online konferencija: Poslodavac vs. Radnik - Balansiranje između Zakona, potreba tvrtke i zaposlenika

6.7.2022, ONLINE

Balansiranje između određenih normativnih propisa s jedne strane i potreba poslovanja i tvrtke sa druge strane može biti iznimno izazovno kako za odjele ljudskih potencijala tako i za male i srednje poduzetnike koji nemaju formirani HR odjel. Potreba da se zadovolji Zakon ponekad dovodi do nepogodnih situacija za zaposlenike, međutim postoji li opcija gdje su obje strane zadovoljne? Na konferenciji će se sočiti pravnik i stručnjakinja za ljudske potencijale koji će Vam dati odgovore na pitanja kako pronaći balans između zakona i potreba poslovanja i zaposlenika.

Donošenjem izmjena Zakona o radu regulirat će nova poglavlja dok će se neka od pitanja po prvi put pojaviti u našem radnom zakonodavstvu. Kako će sve utjecati na zaposlenike i donositelje odluka? U kakvom položaju će biti zaposlenici i cjelokupno poslovanje?

Pridružite nam se na online konferenciji!

Kako će uvođenje eura utjecati na financijske izvještaje?

28.6.2022, ONLINE

Uvođenje eura će zasigurno imati utjecaj na mnoge segmente računovodstva pa tako i na financijske izvještaje. Kako bi za računovođe tranzicija kune u euro protekla bez poteškoća potrebno je napraviti pravovremene pripreme. Prvenstveno je potrebno znati informacije o ključnim datumima vezanim uz uvođenje eura, prilagoditi informatički, računovodstveni i financijski sustav poduzetnika, pripremiti blagajničko poslovanje za prelazak na euro, osposobiti djelatnike koji rade s gotovinom ili u računovodstvu te informirati potrošače. O svemu ovome informirajte se u našem online predavanju!

Online konferencija: Digitalizacija poslovanja

9.6.2022, ONLINE

Jeste li se zapitali kako nam su nam se u zadnjih godinu dana promijenili svakodnevni radni zadaci i način rada? U ovoj konferenciji ćete dobiti pregled kako kroz različite aspekte poslovanja možete digitalizirati svoje poslovanje – kako koristiti eDokumente, kako digitalizirati komunikaciju s državnom upravom, kako olakšati komunikaciju s poslovnim partnerima i klijentima koristeći digitalne inovacije. Također, proći ćemo i kako koristiti digitalne platforme za povećanje vidljivosti vaših tvrtki u “digitalnom svijetu”.

Izmjene Zakona o radu 2022.

9.6.2022, ONLINE

Do ljeta ove godine trebale bi stupiti na snagu izmjene Zakona o radu koji će na drugačiji način regulirati brojna pitanja kao što su Ugovor o radu na određeno vrijeme, rad na izdvojenom mjestu rada, rad u nepunom radnom vremenu i dr. Također, po prvi put u našem zakonodavstvu definirat će se potpuno novi (do sada nepostojeći) pravni okvir za rad putem internetskih platformi, s obzirom da domaće radno zakonodavstvo uopće ne prepoznaje rad fizičke osobe putem različitih internetskih platformi kao poslodavca, a sve je veći broj upravo tako zaposlenih radnika, pa bi se novom regulacijom priznala radnička prava i takvih radnicima. Izmjene Zakona o radu izazvale su mnoge polemike u javnosti, dok su neki skeptični oko poboljšanja cijelog sustava drugi vjeruju kako su ove promjene nužne i potrebne za bolje definiranje i ostvarivanje prava kako radnika tako i poslodavaca.

Pridružite nam se na online konferenciji i saznajte sve potrebne informacije!

Uvođenje eura sa pravnog i računovodstvenog aspekta

26.5.2022, ONLINE

Predstavljen je Konačni prijedlog Zakona o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj. Sredinom godine očekuje se formalna odluka Vijeća Europske unije o ulasku Hrvatske u eurozonu. Od 1. siječnja 2023. jedino platno sredstvo u Hrvatskoj će biti euro.

Pripreme u trgovinama ali i drugim djelatnostima iznimno su složene i odnose se na promjene cijelog sustava poslovanja, a uz trgovine, i banke će morati uvesti dvojno iskazivanje stanja i naknada. Od 5. rujna cijene će biti istaknute i u eurima i u kunama i tako će biti istaknute do kraja 2023 godine. Iznosi navedeni u kunama, u pravnim instrumentima, po zakonskim propisima i registrima od datuma uvođenja eura smatrat će se iznosima u eurima, uz primjenu fiksnog tečaja konverzije i sukladno pravilima za preračunavanje i zaokruživanje. Međutim, postoje određena izuzeća za iskazivanje cijena u kunama i eurima.

Sve aktualnosti i novine saznajte na našoj online konferenciji!

Novi Zakon o zaštiti potrošača - Znate li svoja prava kao trgovac i kao potrošač?

25.5.2022, ONLINE

Znate li svoja prava kao trgovac i kao potrošač?

Novi Zakon o zaštiti potrošača stupa na snagu 28.5.2022. i donosi brojne novosti kojima će se pokušati jače štititi potrošačka prava i donosi još strože novčane kazne. Novim Zakonom za prekršaj koji počini pravna osoba propisan raspon novčane kazne u iznosu od 10.000,00 do 200.000,00 kuna. Predviđeno je kažnjavanje i za novu kategoriju prekršaja kojima je nanesena šteta kolektivnim interesima i pravima potrošača u državama članicama EU. Glavna je novost prošireno područje primjene novog Zakona o zaštiti potrošača na digitalne usluge. One su definirane novim Zakonom kao usluge kojima se potrošaču omogućuju stvaranje, obrada i pohrana podataka u digitalnom obliku ili pristup njima 

Ove i još druge brojne novosti koje stupaju na snagu 28.05.2022. saznajte na našoj online konferenciji!

Uređuje se zaštita osnovnih prava potrošača pri kupnji proizvoda, kao i pri drugim oblicima stjecanja proizvoda na tržištu i to:

 1. pravo na zaštitu ekonomskih interesa potrošača
 2. pravo na zaštitu od opasnosti za život, zdravlje i imovinu
 3. pravo na pravnu zaštitu potrošača
 4. pravo na informiranje i izobrazbu potrošača
 5. pravo na udruživanje potrošača u svrhu zaštite njihovih interesa
 6. pravo na predstavljanje potrošača i sudjelovanje predstavnika potrošača u radu tijela koja rješavaju pitanja od njihova interesa

Zaštita potrošača zanimljiva je tema izuzetno širokom krugu ljudi jer smo svi mi potrošači i svakog dana može doći do povrede naših zakonom propisanih prava.

Novosti u javnom sektoru: uvođenje EUR-a, digitalizacija procesa, javna nabava, GDPR, PDV

11.5.2022, ONLINE

Pridružite nam se na online konferenciji za javni sektor gdje smo okupili vrhunske stručnjake iz prakse. Raspored predavanja napravljen je prema vašim najčešćim upitima koje ste slali kao naši korisnici. Dotaknut ćemo se aktualne teme sukoba interesa, uvođenja EUR-a za javni sektor i proračunske korisnike. Kroz najčešću problematiku i pitanja javne nabave proći će se velik dio Vaših upita kako bi na jednom mjestu imali sve odgovore. Kako se odvija digitalizacija procesa u javnom sektoru i što je za zaštitom osobnih podataka? Na posljetku dotaknut ćemo se najčešćih pitanja o PDV-u u  javnom sektoru.  

Pozivamo vas da se pridružite našoj edukaciji te unaprijed postavite pitanja!

Online konferencija: Zapošljavanje stranaca iz trećih zemalja- izmjene Zakona, novine, zapošljavanje Ukrajinaca

27.4.2022, ONLINE

Zapošljavanje strane radne snage tijekom epidemije koronavirusa imala je svoje posebnosti i zamke za poslodavce i pretplatnike usluga od strane inozemnih pružatelja. Tijekom epidemije država poduzima razne mjere kako bi pokušala održati stabilnost i ravnotežu na tržištu rada, s jedne strane, a s druge strane, mjere su usmjerene na očuvanje postojećih radnih mjesta ili očuvanje radne aktivnosti.

Na praktičan i koristan način približit ćemo vam propisane postupke, predstaviti promjene u zakonodavstu vezanim uz zapošljavanje strane radne snage te moguće novčane kazne. Iz prve ruke ćete dobiti savjete i na primjerima iz prakse saznati kakva je stvarna situacija. Također ćemo razgovarati o zapošljavanju građana Ukrajine a na primjerima ćemo odgovoriti na vaša pitanja ili vaše specifične potrebe u zapošljavanju stranaca.

Online konferencija: Kvaliteta i sigurnost hrane

20.4.2022, ONLINE

pridružite nam se na prvoj online konferenciji na temu sigurnosti i kvalitete hrane gdje ćete dobiti sve informacije vezane uz označavanje hrane, EU propise o hrani, higijenskom minimumu, označavanju prehrambenih aditiva, zakonodavnim promjenama u području hrane i ostalim bitnim novinama. Naši predavači dat će vam praktične savjete i na primjerima iz prakse riješiti nedoumice i pitanja.

Pozivamo Vas da nam unaprijed pošaljete pitanja na koja možete dobiti odgovore na konferenciji.

Na online konferenciji prolazit će se kroz sve važne informacije povezane s hranom - od najnovijih državnih Zakona, Odredbi i Pravilnika te Direktiva iz Europske unije, preko stručnih savjeta i praktičnih primjera iz prakse te novostima.

Online konferencija: 14 ključnih pitanja o izaslanju djelatnika

28.3.2022, ONLINE

Nakon niza popunjenih edukacija na temu izaslanih radnika prikupili smo za Vas 14 ključnih pitanja koja su se tijekom prošlih eduakcija često ponavljala na webinarima. Na konferenciji saznajte sve potrebne informacije i razriješite nedoumice na temu izaslanja djelatnika i rada u dvije ili više država.  Več znamo kako su se sve države članice EU dužne uskladiti se s Direktivom 2018/957 Europskog parlamenta i Vijeća od 28. lipnja 2018 o izmjeni Direktive 96/71/EZ o upućivanju radnika u okviru pružanja usluga. Važna stavka je da izaslani radnik može raditi u drugoj državi najviše godinu dana, uz produljenje od šest mjeseci u izuzetnim slučajevima. Ima li kakvih novina i izmjena u ovoj godini?

Izaslani radnici trebali bi dobivati jednaku plaću za jednaki rad kao i radnici država u kojima rade, uključujući sve bonuse i dodatke koji su propisani u državi u koju su upućeni, primjerice noćni rad, božićnicu, 13. plaću, uplate u obvezne fondove i slično. Nadalje, poslodavac im mora platiti trošak putovanja, boravka i smještaja i taj trošak neće smjeti oduzimati od plaće radnika. Poslodavci  također moraju osigurati pristojne uvjete smještaja za zaposlene radnike u skladu s nacionalnim pravilima.

Online konferencija: Digitalizacija računovodstva

24.2.2022, ONLINE

Kako pretvoriti dokumente u digitalni oblik? Kako automatizirati većinu procesa u prometu dokumenata? Je li to moguće učiniti u trenutnim zakonodavnim i tehničkim uvjetima? Je li skupo ili možemo, naprotiv, uštedjeti? 

Konferencija će vam pružiti pregled mogućnosti pojednostavljenja rada u računovodstvenom uredu i alata koje aktualno tržište već nudi. Sastavni dio je i vidljivost smjera kojim će se kretati daljnji razvoj rada računovođa. Moći ćete prepoznati koje aktivnosti možete optimizirati sada i o kojima biste trebali razmišljati u budućnosti jer se mogu u  potpunosti automatizirati . Ako je potrebno, moguće je s predavačima razgovarati o varijantama ili biti inspirirani drugim tvrtkama koje su već krenule putem automatizacije i iza sebe imaju svoje prvo iskustvo.

Na konferenciji ćete se upoznati s raspoloživim resursima i aplikacijama za olakšavanje rada računovođa, proći ćemo kroz trenutno zakonodavstvo i okvir definiran zakonom.

Važna točka konferencije je i rasprava i saznanje kako se određena tvrtka može prebaciti na digitalni oblik računovodstva.

Uvođenje eura sa pravnog i računovodstvenog aspekta

8.2.2022, ONLINE

U travnju ove godine donijet će se Zakon o euru, a uz njega će trebati promijeniti čak 46 zakonskih i 70-ak podzakonskih akata. Sredinom godine očekuje se formalna odluka Vijeća Europske unije o ulasku Hrvatske u eurozonu. Od 1. siječnja 2023. jedino platno sredstvo u Hrvatskoj će biti euro.

Pripreme u trgovinama iznimno su složene i odnose se na promjene cijelog sustava poslovanja, a uz trgovine, i banke će morati tijekom ljeta uvesti dvojno iskazivanje stanja i naknada. Od 5. rujna svugdje cijene biti istaknute i u eurima i u kunama i tako će biti istaknute do kraja 2023. Iznosi navedeni u kunama, u pravnim instrumentima, po zakonskim propisima i registrima od datuma uvođenja eura smatrat će se iznosima u eurima, uz primjenu fiksnog tečaja konverzije i sukladno pravilima za preračunavanje i zaokruživanje. Postoje određena izuzeća za iskazivanje cijena u kunama i eurima. 

Sve aktualnosti i novine saznajte na našoj online konferenciji!

10 ključnih radno pravnih pitanja za kraj godine

22.12.2021, ONLINE

Za uspješan kraj poslovne godine i lakši početak nove, izdvojili smo za vas deset ključnih pitanja iz radno pravnih odnosa o kojima ste imali najviše upita tijekom cijele godine. Na predavanju proći će se sva pitanja o radnom vremenu, odmorima i dopustima, naknadi plaće, prekovremenom radu i drugo. Koje promjene nam je donjela pandemija i koje nas novine očekuju u idućoj godini? Pozivamo Vas da se pridružite edukaciji i unaprijed postavite pitanja / nedumice kako bi na predavanju dobili odgovore, savijete i preporuke. 

Spremno dočekajte novu poslovnu godinu!

Online konferencija: Digitalizacija poslovanja

16.12.2021, ONLINE

Jeste li se zapitali kako nam su nam se u zadnjih godinu dana promijenili svakodnevni radni zadaci i način rada? U ovoj konferenciji ćete dobiti pregled kako kroz različite aspekte poslovanja možete digitalizirati svoje poslovanje – kako koristiti eDokumente, kako digitalizirati komunikaciju s državnom upravom, kako olakšati komunikaciju s poslovnim partnerima i klijentima koristeći digitalne inovacije. Također, proći ćemo i kako koristiti digitalne platforme za povećanje vidljivosti vaših tvrtki u “digitalnom svijetu”.

7. Konferencija- Koktel računovodstvenih izmjena 2022.

9.12.2021, ONLINE

Završetkom još jedne poslovne godine, kod knjigovođa, računovođa te šefova financija i računovodstva stvara se jedna prilično velika doza stresa. Sa početkom 2022. godine na snagu stupa velik broj zakonodavnih izmjena. Pred poreznim obveznicima je veliki posao upoznavanja s promjenama koje donosi nova godina.

Novosti u porezu na dohodak, porezu na dodanu vrijednost i porez na dobit jedne su izmjena koje nas očekuju. Naši predavači dat će Vam smjernice za inventuru, porezno priznate i nepriznate troškove i reprezentaciju. Također, pružit će Vam pomoć i upute za pripremu i izradu završnog računa, akutalnosti iz područja poreznog nadzora te dati odgovore na pitanja iz ostalih računovodstvenih tema.

Uz sve najavljene izmjene, naši će Vam predavači dati dodatne podsjetnike i informacije za uspješni početak rada u novoj poslovnoj godini. 

Pridružite nam se na ovoj jedinstvenoj konferenciji i dočekajte novu 2022. godinu spremni.

Cijepljeni i necijepljeni zaposlenici - organizacija rada sukladno Zakonu o radu, Zakonu o zaštiti na radu i GDPR-u

2.12.2021, ONLINE

Trenutna situacija povezana sa cijepljenjem otvorila je mnoga neobjašnjiva pitanja za poslodavce. 

 • Ima li poslodavac ovlast naložiti radnicima cijepljenje protiv COVID-19?
 • Može li poslodavac različito postupati prema cijepljenim i necijepljenim radnicima?
 • Može li nagrađivati cijepljene, a penalizirati necijepljene?
 • Ima li poslodavac pravo otkazati ugovor o radu radniku koji se ne želi cijepiti?
 • Ima li pravo otkazati ugovor u svakom slučaju ili samo kada radnik ne može obaviti određeni posao upravo zbog toga što nije cijepljen (primjerice – izvršiti posao u inozemstvu)?
 • Tko je dužan snositi troškove obveznog testiranja na COVID-19?
 • Koja je to pravna osnova temeljem koje bi poslodavac bio dužan snositi troškove testiranja u okolnostima dostupnog cjepiva?
 • Je li radnik dužan izjasniti se uopće o svome cijepljenju ili necijepljenju poslodavcu tj. ima li cijepljenje veze s pravima i obvezama iz radnog odnosa?
 • Je li poslodavac ovlašten obrađivati podatke koji se odnose na zdravstveni status svojih radnika, pa onda i na cijepljenje?
 • Što su to osobni podaci radnika i u koje kategorije ih možemo razvrstati?
 • Što u vezi s cijepljenjem navodi tzv. „GDPR“ Uredba?
 • Može li država propisati obvezno cijepljenje određenih kategorija građana i zašto to do sada nije učinila?
 • Na koji način zaštititi necijepljene radnike od zaraze i postoji li odgovornost poslodavca za eventualnu zarazu na radnom mjestu?
 • Može li poslodavac zahtijevati od radnika negativan test na COVID-19 prilikom svakog dolaska na posao?
 • Kako regulirati rad na izdvojenom mjestu rada (od kuće radnika) po važećem Zakonu o radu?
 • (...) i druga povezana pitanja.

Donosimo odgovore na najčešća pitanja poslodavaca u vezi s cijepljenjem u smislu Zakona o radu, zaštite na radu i zaštite osobnih podataka.

Online konferencija s različitim praktičnim preporukama i savjetima o tome kako bi svaki poslodavac trebao postupiti!

Pozivamo Vas da nam pošaljete svoje upite i nedoumice na ovu temu kako bi dobili konkretne odgovore i savjete na konferenciji!

Online konferencija: Izazovi zaštite na radu u uvjetima pandemije

1.12.2021, ONLINE

U kontekstu pandemije i sve brojnijeg rada od kuće, donosimo Vam sve novine i izmjene u koje su donešene. U području priznavanja ozljeda na radu kroz različite situacije u praksi pojavili su se novi izazovi. Poslodavac je obvezan na temelju procjene rizika primjenjivati pravila zaštite na radu, preventivne mjere, organizirati i provoditi radne i proizvodne postupke, odnosno metode te poduzimati druge aktivnosti za sprječavanje i smanjenje izloženosti radnika utvrđenim rizicima, kako bi otklonio ili sveo na najmanju moguću mjeru vjerojatnost nastanka ozljede na radu, oboljenja od profesionalne bolesti ili bolesti u vezi s radom te kako bi na svim stupnjevima organizacije rada i upravljanja osigurao bolju razinu zaštite na radu. 

Online konferencija: Organizacija rada nakon 15.11.2021.

17.11.2021, ONLINE

Trenutna situacija povezana sa cijepljenjem otvorila je mnoga neobjašnjiva pitanja za poslodavce. 

 • Ima li poslodavac ovlast naložiti radnicima cijepljenje protiv COVID-19?
 • Može li poslodavac različito postupati prema cijepljenim i necijepljenim radnicima?
 • Može li nagrađivati cijepljene, a penalizirati necijepljene?
 • Ima li poslodavac pravo otkazati ugovor o radu radniku koji se ne želi cijepiti?
 • Ima li pravo otkazati ugovor u svakom slučaju ili samo kada radnik ne može obaviti određeni posao upravo zbog toga što nije cijepljen (primjerice – izvršiti posao u inozemstvu)?
 • Tko je dužan snositi troškove obveznog testiranja na COVID-19?
 • Koja je to pravna osnova temeljem koje bi poslodavac bio dužan snositi troškove testiranja u okolnostima dostupnog cjepiva?
 • Je li radnik dužan izjasniti se uopće o svome cijepljenju ili necijepljenju poslodavcu tj. ima li cijepljenje veze s pravima i obvezama iz radnog odnosa?
 • Je li poslodavac ovlašten obrađivati podatke koji se odnose na zdravstveni status svojih radnika, pa onda i na cijepljenje?
 • Što su to osobni podaci radnika i u koje kategorije ih možemo razvrstati?
 • Što u vezi s cijepljenjem navodi tzv. „GDPR“ Uredba?
 • Može li država propisati obvezno cijepljenje određenih kategorija građana i zašto to do sada nije učinila?
 • Na koji način zaštititi necijepljene radnike od zaraze i postoji li odgovornost poslodavca za eventualnu zarazu na radnom mjestu?
 • Može li poslodavac zahtijevati od radnika negativan test na COVID-19 prilikom svakog dolaska na posao?
 • Kako regulirati rad na izdvojenom mjestu rada (od kuće radnika) po važećem Zakonu o radu?
 • (...) i druga povezana pitanja.

Donosimo odgovore na najčešća pitanja poslodavaca u vezi s cijepljenjem u smislu Zakona o radu, zaštite na radu i zaštite osobnih podataka.

Online konferencija s različitim praktičnim preporukama i savjetima o tome kako bi svaki poslodavac trebao postupiti!

Pozivamo Vas da nam pošaljete svoje upite i nedoumice na ovu temu kako bi dobili konkretne odgovore i savjete na konferenciji!

Online konferencija: Kvaliteta i sigurnost hrane

15.11.2021, ONLINE

pridružite nam se na prvoj online konferenciji na temu sigurnosti i kvalitete hrane gdje ćete dobiti sve informacije vezane uz označavanje hrane, EU propise o hrani, higijenskom minimumu, označavanju prehrambenih aditiva, zakonodavnim promjenama u području hrane i ostalim bitnim novinama. Naši predavači dat će vam praktične savjete i na primjerima iz prakse riješiti nedoumice i pitanja.

Pozivamo Vas da nam unaprijed pošaljete pitanja na koja možete dobiti odgovore na konferenciji.

Na online konferenciji prolazit će se kroz sve važne informacije povezane s hranom - od najnovijih državnih Zakona, Odredbi i Pravilnika te Direktiva iz Europske unije, preko stručnih savjeta i praktičnih primjera iz prakse te novostima.

Konferencija: Zapošljavanje stranaca i odlazak u inozemstvo

21.10.2021, ONLINE

Zapošljavanje strane radne snage tijekom epidemije koronavirusa ima svoje posebnosti i zamke za poslodavce i pretplatnike usluga od strane inozemnih pružatelja. Tijekom epidemije država poduzima razne mjere kako bi pokušala održati stabilnost i ravnotežu na tržištu rada, s jedne strane, a s druge strane, mjere su usmjerene na očuvanje postojećih radnih mjesta ili očuvanje radne aktivnosti.

Na praktičan i koristan način približit ćemo vam propisane postupke, predstaviti promjene u zakonodavstu vezanim uz zapošljavanje strane radne snage, upućivanje stranaca te moguće novčane kazne. Iz prve ruke ćete dobiti savjete i na primjerima iz prakse saznati kakva je stvarna situacija. Također ćemo razgovarati o problemu slanja stranaca na rad u inozemstvo i njihovim prihodima, a na primjerima ćemo odgovoriti na vaša pitanja ili vaše specifične potrebe u zapošljavanju stranaca.

Konferencija: Zaštita zdravlja i sigurnosti na radu

30.9.2021, Zagreb

Zadovoljstvo nam je što Vas i ove godine možemo pozvati na konferenciju o sigurnosti na radu na kojoj ćemo razgovarati o svim pravnim okvirima i promjenama koje su važne za svakog poslodavca. Naši stručnjaci, koji pažljivo prate razvoj na polju zaštite na radu, objasnit će vam dileme i pružiti korisne informacije i, naravno, savjet kako bi olakšali svoje poslovanje. Radi povoljne epidemiološke situacije predavanje će se održati u Zagrebu 30.09. u Virtual Office, Savska cesta 41, Zagreb,

Pozvani su viši i srednji menadžment, predstavnici, zdravstveni radnici i svi odgovorni za sigurnost i zdravlje zaposlenika na radnom mjestu.

6. Konferencija - Gospodarenje otpadom i zaštita okoliša

23.9.2021, Zagreb

EU propisuje stroge propise o gospodarenju otpadom da bi se u što većoj mjeri zaštitio okoliš i zdravlje građana. Kako poslovni i industrijski sektor spadaju među glavne generatore otpada odnedavno su suočeni s potrebom izmjene svoje poslovne prakse da bi poštivali zakonske odredbe koje se odnose na upravljanje otpadom te povećali svijest o zaštiti okoliša. 

Izmjene Zakona o održivom gospodarenju otpadom su već duže vrijeme u pripremi. Početkom ove 2021. godine bila je na javnom savjetovanju zadnja verzija izmjena Zakona koja je trebala donijeti mnoge promjene. Obzirom na kompleksnost područja i sve dionike koje treba zadovoljiti za očekivati da je ipak neće svi biti zadovoljeni. Koje su to promjene i što one znače za pojedine dionike možete saznati na našoj konferenciji!

Donose se promjene u gospodarenju otpadom koje uključuju mjere zaštite okoliša i ljudskoga zdravlja sprečavanjem ili smanjenjem nastanka otpada, smanjenjem ukupnih učinaka uporabe sirovina i poboljšanjem učinkovitosti uporabe sirovina te povećanjem recikliranja i ponovnog korištenja reciklata.

U planu je i uvođenje zabrane stavljanja na tržište plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu i laganih plastičnih vrećica.

Pozivamo Vas na izuzetno zanimljivu konferenciju na kojoj možete doznati sve "zelene" novosti kao i načine provedbe zakonskih odredbi.

Novi termin! Cijepljeni i necijepljeni zaposlenici - organizacija rada sukladno Zakonu o radu, Zakonu o zaštiti na radu i GDPR-u

22.9.2021, ONLINE

Radi velikog interesa organiziran je novi termin konferencije!

Trenutna situacija povezana sa cijepljenjem otvorila je mnoga neobjašnjiva pitanja za poslodavce. 

 • Ima li poslodavac ovlast naložiti radnicima cijepljenje protiv COVID-19?
 • Može li poslodavac različito postupati prema cijepljenim i necijepljenim radnicima?
 • Može li nagrađivati cijepljene, a penalizirati necijepljene?
 • Ima li poslodavac pravo otkazati ugovor o radu radniku koji se ne želi cijepiti?
 • Ima li pravo otkazati ugovor u svakom slučaju ili samo kada radnik ne može obaviti određeni posao upravo zbog toga što nije cijepljen (primjerice – izvršiti posao u inozemstvu)?
 • Tko je dužan snositi troškove obveznog testiranja na COVID-19?
 • Koja je to pravna osnova temeljem koje bi poslodavac bio dužan snositi troškove testiranja u okolnostima dostupnog cjepiva?
 • Je li radnik dužan izjasniti se uopće o svome cijepljenju ili necijepljenju poslodavcu tj. ima li cijepljenje veze s pravima i obvezama iz radnog odnosa?
 • Je li poslodavac ovlašten obrađivati podatke koji se odnose na zdravstveni status svojih radnika, pa onda i na cijepljenje?
 • Što su to osobni podaci radnika i u koje kategorije ih možemo razvrstati?
 • Što u vezi s cijepljenjem navodi tzv. „GDPR“ Uredba?
 • Može li država propisati obvezno cijepljenje određenih kategorija građana i zašto to do sada nije učinila?
 • Na koji način zaštititi necijepljene radnike od zaraze i postoji li odgovornost poslodavca za eventualnu zarazu na radnom mjestu?
 • Može li poslodavac zahtijevati od radnika negativan test na COVID-19 prilikom svakog dolaska na posao?
 • Kako regulirati rad na izdvojenom mjestu rada (od kuće radnika) po važećem Zakonu o radu?
 • (...) i druga povezana pitanja.

Donosimo odgovore na najčešća pitanja poslodavaca u vezi s cijepljenjem u smislu Zakona o radu, zaštite na radu i zaštite osobnih podataka.

Online konferencija s različitim praktičnim preporukama i savjetima o tome kako bi svaki poslodavac trebao postupiti!

Pozivamo Vas da nam pošaljete svoje upite i nedoumice na ovu temu kako bi dobili konkretne odgovore i savjete na konferenciji!

Cijepljeni i necijepljeni zaposlenici - organizacija rada sukladno Zakonu o radu, Zakonu o zaštiti na radu i GDPR-u

8.9.2021, ONLINE

Trenutna situacija povezana sa cijepljenjem otvorila je mnoga neobjašnjiva pitanja za poslodavce. 

 • Ima li poslodavac ovlast naložiti radnicima cijepljenje protiv COVID-19?
 • Može li poslodavac različito postupati prema cijepljenim i necijepljenim radnicima?
 • Može li nagrađivati cijepljene, a penalizirati necijepljene?
 • Ima li poslodavac pravo otkazati ugovor o radu radniku koji se ne želi cijepiti?
 • Ima li pravo otkazati ugovor u svakom slučaju ili samo kada radnik ne može obaviti određeni posao upravo zbog toga što nije cijepljen (primjerice – izvršiti posao u inozemstvu)?
 • Tko je dužan snositi troškove obveznog testiranja na COVID-19?
 • Koja je to pravna osnova temeljem koje bi poslodavac bio dužan snositi troškove testiranja u okolnostima dostupnog cjepiva?
 • Je li radnik dužan izjasniti se uopće o svome cijepljenju ili necijepljenju poslodavcu tj. ima li cijepljenje veze s pravima i obvezama iz radnog odnosa?
 • Je li poslodavac ovlašten obrađivati podatke koji se odnose na zdravstveni status svojih radnika, pa onda i na cijepljenje?
 • Što su to osobni podaci radnika i u koje kategorije ih možemo razvrstati?
 • Što u vezi s cijepljenjem navodi tzv. „GDPR“ Uredba?
 • Može li država propisati obvezno cijepljenje određenih kategorija građana i zašto to do sada nije učinila?
 • Na koji način zaštititi necijepljene radnike od zaraze i postoji li odgovornost poslodavca za eventualnu zarazu na radnom mjestu?
 • Može li poslodavac zahtijevati od radnika negativan test na COVID-19 prilikom svakog dolaska na posao?
 • Kako regulirati rad na izdvojenom mjestu rada (od kuće radnika) po važećem Zakonu o radu?
 • (...) i druga povezana pitanja.

Donosimo odgovore na najčešća pitanja poslodavaca u vezi s cijepljenjem u smislu Zakona o radu, zaštite na radu i zaštite osobnih podataka.

Online konferencija s različitim praktičnim preporukama i savjetima o tome kako bi svaki poslodavac trebao postupiti!

Pozivamo Vas da nam pošaljete svoje upite i nedoumice na ovu temu kako bi dobili konkretne odgovore i savjete na konferenciji!

Online konferencija: 14 ključnih pitanja o izaslanju djelatnika

29.4.2021, ONLINE

Nakon niza popunjenih edukacija na temu izaslanih radnika prikupili smo za Vas 14 ključnih pitanja koja su se tijekom prošlih eduakcija često ponavljala na webinarima. Na konferenciji saznajte sve potrebne informacije i razriješite nedoumice na temu izaslanja djelatnika i rada u dvije ili više država. Sve države članice EU dužne su uskladiti se s Direktivom 2018/957 Europskog parlamenta i Vijeća od 28. lipnja 2018 o izmjeni Direktive 96/71/EZ o upućivanju radnika u okviru pružanja usluga. Važna stavka je da izaslani radnik može raditi u drugoj državi najviše godinu dana, uz produljenje od šest mjeseci u izuzetnim slučajevima.

Izaslani radnici trebali bi dobivati jednaku plaću za jednaki rad kao i radnici država u kojima rade, uključujući sve bonuse i dodatke koji su propisani u državi u koju su upućeni, primjerice noćni rad, božićnicu, 13. plaću, uplate u obvezne fondove i slično. Nadalje, poslodavac im mora platiti trošak putovanja, boravka i smještaja i taj trošak neće smjeti oduzimati od plaće radnika. Poslodavci  također moraju osigurati pristojne uvjete smještaja za zaposlene radnike u skladu s nacionalnim pravilima.

Online konferencija: Izazovi modernog poslovanja

28.4.2021, ONLINE

Pandemija je promijenila radne procese u gotovo svim sektorima. Odjeli za ljudske resurse morali su se nositi s novim i neočekivanim zadacima. Voditelji i menadžeri su se morali prilagoditi trenutnoj situaciji, ali istodobno razmišljati o tome kako će izgledati život u tvrtkama nakon pandemije te kako će strukturirati svoje timove i poslovanje. Zaposlenici su se odavno prilagodili online radu od kuće,  a kako najefikasnije voditi takav virtualan tim i pri tome voditi računa o zaštiti osobnih podataka? Također, promjene u Zakonu o radu predviđene su tek za 2022. godinu, međutim, što nam trenutno zakonodavstvo definira te kakvo je uopće trenutno tržište rada, saznajte na konferenciji!

Online konferencija: Zaštita od požara

25.3.2021, ONLINE

Sustav zaštite od požara podrazumijeva planiranje zaštite od požara, propisivanje mjera zaštite od požara građevina, ustrojavanje subjekata zaštite od požara, provođenje mjera zaštite od požara i mnoge druge odgovornosti koje svako poduzeće i zgrada moraju zadovoljiti kako bi smanjili rizik nastanka požara, odnosno brzo i kvalitetno gašenje požara. Tim naših stručnjaka pripremio je za Vas edukaciju gdje ćete na jednom mjestu dobiti sve potrebne informacije te se adekvatno pripremiti za moguće nepredviđene okolnosti.

Radnik je ključ uspješnosti svake radne organizacije, no najčešće nije sagledavan šire od njegova uskog djelokruga rada. Tako su često i osposobljavanja koja nisu vezana uz taj djelokrug doživljavana kao gubljenje vremena i nepotreban trošak. S druge strane prisutan je i niz pozitivnih primjera gdje je upravo adekvatno osposobljen radnik pravovremenom reakcijom spriječio nastanak odnosno širenje požara te time neposredno pridonio minimiziranju potencijalne štete uslijed požara. U tom smislu autori će ukazati na nužnost adekvatnog osposobljavanja u kombinaciji sa odgovarajućom opremljenošću objekta te kontaktom sa nadležnom vatrogasnom postrojbom, a sve u skladu sa važećom pravnom i normativnom regulativom.

Koje su obveze poslodavca, osobe zadužene za provođenje evakuacije, ali i samih zaposlenika doznajte na već tradicionalnoj konferenciji zaštite od požara.

Osigurajte svoje mjesto na vrijeme na ovoj iznimno zanimljivoj konferenciji za koju postoji velik interes svake godine.

Konferencija - Digitalizacija računovodstva

25.2.2021, ONLINE

Kako pretvoriti dokumente u digitalni oblik? Kako automatizirati većinu procesa u prometu dokumenata? Je li to moguće učiniti u trenutnim zakonodavnim i tehničkim uvjetima? Je li skupo ili možemo, naprotiv, uštedjeti? 

Konferencija će vam pružiti pregled mogućnosti pojednostavljenja rada u računovodstvenom uredu i alata koje aktualno tržište već nudi. Sastavni dio je i vidljivost smjera kojim će se kretati daljnji razvoj rada računovođa. Moći ćete prepoznati koje aktivnosti možete optimizirati sada i o kojima biste trebali razmišljati u budućnosti jer se mogu u  potpunosti automatizirati . Ako je potrebno, moguće je s predavačima razgovarati o varijantama ili biti inspirirani drugim tvrtkama koje su već krenule putem automatizacije i iza sebe imaju svoje prvo iskustvo.

Na konferenciji ćete se upoznati s raspoloživim resursima i aplikacijama za olakšavanje rada računovođa, proći ćemo kroz trenutno zakonodavstvo i okvir definiran zakonom.

Važna točka konferencije je i rasprava i saznanje kako se određena tvrtka može prebaciti na digitalni oblik računovodstva.

Što kada Covid-19 uđe u tvrtku?

14.12.2020, ONLINE

Što kada Covid-19 uđe u Vašu tvrtku? Kako postupiti i osigurati zaštitu ostatka radnika i nastaviti poslovanje? Koja je odgovornost poslodavca, ali i odgovornost ostalih radnika? Koji su pravni i računovodstveni postupci te kako osigurati zaštitu na radu radnicima u tvrtki i radnicima kod kuće? Koji su psihološki efekti trenutne situacije u kojoj se nalazimo te kako uspješno prevladati krizu?

Kako bi na siguran način bili upoznati sa svim navedenim i nastavili uspješan rad i poslovanje u situacijama kada imate manjak radnika, kada je potrebno preraspodijeliti posao i zadržati kontinuitet poslovanja, naš tim stručnjaka će vam rastumačiti sve probleme poslovanja  sa psihološkog, pravnog i računovodstveno- financijskog aspekta kao i probleme zaštite na radu. Ukoliko ste se već susreli sa ovakvim situacijama, saznajte jeste li ispravno postupili, kako se što bolje pripremiti za buduće situacije ili nam unaprijed pošaljite pitanja ili nedoumice koje vas zanimaju.

6. KONFERENCIJA - Koktel računovodstvenih izmjena 2021.

10.12.2020, ONLINE

Završetkom još jedne poslovne godine, kod knjigovođa, računovođa te šefova financija i računovodstva stvara se jedna prilično velika doza stresa. Sa početkom 2021. godine na snagu stupa velik broj zakonodavnih izmjena. Pred poreznim obveznicima je veliki posao upoznavanja s promjenama koje donosi nova godina.

Novosti u porezu na dohodak, porezu na dodanu vrijednost i porez na dobit jedne su izmjena koje nas očekuju. Naši predavači dat će Vam smjernice za inventuru, porezno priznate i nepriznate troškove i reprezentaciju. Također, pružit će Vam pomoć i upute za pripremu i izradu završnog računa, akutalnosti iz područja poreznog nadzora te dati odgovore na pitanja iz ostalih računovodstvenih tema.

Uz sve najavljene izmjene, naši će Vam predavači dati dodatne podsjetnike i informacije za uspješni početak rada u novoj poslovnoj godini. 

Pridružite nam se na ovoj jedinstvenoj konferenciji i dočekajte novu 2021. godinu spremni.

Konferencija - Digitalizacija računovodstva 2020.

3.11.2020, ONLINE

Kako pretvoriti dokumente u digitalni oblik? Kako automatizirati većinu procesa u prometu dokumenata? Je li to moguće učiniti u trenutnim zakonodavnim i tehničkim uvjetima? Je li skupo ili možemo, naprotiv, uštedjeti? 

Konferencija će vam pružiti pregled mogućnosti pojednostavljenja rada u računovodstvenom uredu i alata koje aktualno tržište već nudi. Sastavni dio je i vidljivost smjera kojim će se kretati daljnji razvoj rada računovođa. Moći ćete prepoznati koje aktivnosti možete optimizirati sada i o kojima biste trebali razmišljati u budućnosti jer se mogu u  potpunosti automatizirati . Ako je potrebno, moguće je s predavačima razgovarati o varijantama ili biti inspirirani drugim tvrtkama koje su već krenule putem automatizacije i iza sebe imaju svoje prvo iskustvo.

Na konferenciji ćete se upoznati s raspoloživim resursima i aplikacijama za olakšavanje rada računovođa, proći ćemo kroz trenutno zakonodavstvo i okvir definiran zakonom.

Važna točka konferencije je i rasprava i saznanje kako se određena tvrtka može prebaciti na digitalni oblik računovodstva.

Konferencija - Zapošljavanje stranaca

22.10.2020, ONLINE

Problem koji već sad dulje traje i poprima ozbiljne posljedice u Hrvatskoj je nedostatak radne snage. Stoga mnogi poslodavci postavljaju pitanje kako uopće opstati na tržištu rada ako nema radnika. Kako si poslodavac može pomoći u trenutku kada jednostavno nema klasičnog radnika?

U tom slučaju, za sam opstanak i daljnje poslovanje potrebno je djelovati odlučno i pokušati zaposliti što je trenutačno moguće na tržištu rada u Hrvatskoj.

Dakle, okrenuti se mogućnostima zapošljavanja onih kategorija, koje se mogu zaposliti, a koji nisu u kategoriji klasičnog radnika kao što su stranci. To znači da je potrebna u cijelosti ili u jednom dijelu poslovanja adaptacija na situaciju glede izostanka radne snage na tržištu rada u Hrvatskoj.

S obzirom na to nameće se potreba, da poglavito ljudski resursi kod hrvatskih poslodavca, što bolje poznaju i primjenjuju pravni okvir glede zapošljavanja stranaca.

Pozivamo Vas na konferenciju na kojoj će se pokušati dati odgovor na sva pitanja i dvojbe glede zapošljavanja stranaca u Hrvatskoj.   

5. KONFERENCIJA - Gospodarenje otpadom i zaštita okoliša

24.9.2020, Zagreb

24.9.2020, ONLINE

EU propisuje stroge propise o gospodarenju otpadom da bi se u što većoj mjeri zaštitio okoliš i zdravlje građana. Kako poslovni i industrijski sektor spadaju među glavne generatore otpada odnedavno su suočeni s potrebom izmjene svoje poslovne prakse da bi poštivali zakonske odredbe koje se odnose na upravljanje otpadom te povećali svijest o zaštiti okoliša. 

Pozivamo Vas na izuzetno zanimljivu konferenciju na kojoj možete doznati sve "zelene" novosti kao i načine provedbe zakonskih odredbi.

Konferencija o sigurnosti i zdravlju na radu

15.9.2020, Zagreb

15.9.2020, ONLINE

Zadovoljstvo nam je što možemo najaviti da pripremamo konferenciju o sigurnosti na radu na kojoj ćemo razgovarati o svim pravnim okvirima i promjenama koje su važne za svakog poslodavca. Naši stručnjaci, koji pažljivo prate razvoj na polju zaštite na radu, objasnit će vam dileme i pružiti korisne informacije i, naravno, savjet kako bi olakšali svoje poslovanje.

Pozvani su viši i srednji menadžment, predstavnici, zdravstveni radnici i svi odgovorni za sigurnost i zdravlje zaposlenika na radnom mjestu.

Konferencijski program smo osmislili tako da on nije namijenjen samo profesionalcima koji to područje pokrivaju u tvrtkama, već nudi i praktična rješenja i smjernice onim tvrtkama koje nemaju zaposlenog stručnjaka i dijele te zadatke unutar tima.

Konferencija - Digitalizacija računovodstva 2020.

3.11.2020, ONLINE

Kako pretvoriti dokumente u digitalni oblik? Kako automatizirati većinu procesa u prometu dokumenata? Je li to moguće učiniti u trenutnim zakonodavnim i tehničkim uvjetima? Je li skupo ili možemo, naprotiv, uštedjeti? 

Konferencija će vam pružiti pregled mogućnosti pojednostavljenja rada u računovodstvenom uredu i alata koje aktualno tržište već nudi. Sastavni dio je i vidljivost smjera kojim će se kretati daljnji razvoj rada računovođa. Moći ćete prepoznati koje aktivnosti možete optimizirati sada i o kojima biste trebali razmišljati u budućnosti jer se mogu u  potpunosti automatizirati . Ako je potrebno, moguće je s predavačima razgovarati o varijantama ili biti inspirirani drugim tvrtkama koje su već krenule putem automatizacije i iza sebe imaju svoje prvo iskustvo.

Na konferenciji ćete se upoznati s raspoloživim resursima i aplikacijama za olakšavanje rada računovođa, proći ćemo kroz trenutno zakonodavstvo i okvir definiran zakonom.

Važna točka konferencije je i rasprava i saznanje kako se određena tvrtka može prebaciti na digitalni oblik računovodstva.

Konferencija o sigurnosti i zdravlju na radu

15.9.2020, Zagreb

Zadovoljstvo nam je što možemo najaviti da pripremamo konferenciju o sigurnosti na radu na kojoj ćemo razgovarati o svim pravnim okvirima i promjenama koje su važne za svakog poslodavca. Naši stručnjaci, koji pažljivo prate razvoj na polju zaštite na radu, objasnit će vam dileme i pružiti korisne informacije i, naravno, savjet kako bi olakšali svoje poslovanje.

Pozvani su viši i srednji menadžment, predstavnici, zdravstveni radnici i svi odgovorni za sigurnost i zdravlje zaposlenika na radnom mjestu.

Konferencijski program smo osmislili tako da on nije namijenjen samo profesionalcima koji to područje pokrivaju u tvrtkama, već nudi i praktična rješenja i smjernice onim tvrtkama koje nemaju zaposlenog stručnjaka i dijele te zadatke unutar tima.

KONFERENCIJA- Zapošljavanje stranaca

22.10.2020, Zagreb

Problem koji već sad dulje traje i poprima ozbiljne posljedice u Hrvatskoj je nedostatak radne snage. Stoga mnogi poslodavci postavljaju pitanje kako uopće opstati na tržištu rada ako nema radnika. Kako si poslodavac može pomoći u trenutku kada jednostavno nema klasičnog radnika?

U tom slučaju, za sam opstanak i daljnje poslovanje potrebno je djelovati odlučno i pokušati zaposliti što je trenutačno moguće na tržištu rada u Hrvatskoj.

Dakle, okrenuti se mogućnostima zapošljavanja onih kategorija, koje se mogu zaposliti, a koji nisu u kategoriji klasičnog radnika kao što su stranci. To znači da je potrebna u cijelosti ili u jednom dijelu poslovanja adaptacija na situaciju glede izostanka radne snage na tržištu rada u Hrvatskoj.

S obzirom na to nameće se potreba, da poglavito ljudski resursi kod hrvatskih poslodavca, što bolje poznaju i primjenjuju pravni okvir glede zapošljavanja stranaca.

Pozivamo Vas na konferenciju na kojoj će se pokušati dati odgovor na sva pitanja i dvojbe glede zapošljavanja stranaca u Hrvatskoj.   

ONLINE KONFERENCIJA - Zaštita na radu

9.6.2020, ONLINE

Iznimna nam je čast i zadovoljstvo najaviti Vam konferenciju na temu Zaštite na radu na kojoj će biti obrađeni svi zakonski okviri i promjene važne za svakog poslodavca. Tim naših stručnjaka koji budno prate razvoj svih događaja na hrvatskoj zakonodavstvenoj sceni rastumačiti će Vam sve nedoumice i dati pravodobne informacije te naravno korisne savjete koje će Vaše poslovanje dodatno olakšati.

Pošaljite svoja pitanja i nedoumice unaprijed te ćete odgovor dobiti na konferenciji!

Online konferencija: Kako završiti prvih mjesec dana poslovanja u kriznom periodu

30.4.2020, ONLINE

Iza nas je period u kojem smo se po prvi puta susretali sa mnogim pitanjima, mjerama, restrikcijama i smjernicama ponašanja. Pokušali smo se u kratkom vremenu što bolje prilagoditi novonastaloj situaciji gdje su nam nametnuta određena pravila.

Okupili smo tim od tri stručnjaka iz prakse koji se svakodnevno susreću sa pitanjima u novonastaloj situaciji. Konferencija obuhvaća nedoumice s kojima se najčešće susrećemo, pitanja iz područja radnog prava, računovodstva i obračuna plaća te ugovornih odnosa i odgovornosti za štetu.

Nalazimo se u situaciji koja će imati dalekosežne posljedice za sve nas. Potrebna je brza reakcija i fleksibilan pristup, kako bi se donijela ispravna odluka i provele učinkovite mjere, koje će barem usporiti proces recesije. Kako bi poduzeće nastavilo uspješno funkcionirati, novim mjerama i načinima poslovanja u svakodnevnoj praksi moraju identično pristupiti svi, pravnici, računovođe i porezni savjetnici. Pridružite nam se na ovoj jedinstvenoj online konferenciji i budite informirani u sigurnosti svog doma ili ureda.

Online konferencija: Zaštita od požara

23.4.2020, Zagreb

Sustav zaštite od požara podrazumijeva planiranje zaštite od požara, propisivanje mjera zaštite od požara građevina, ustrojavanje subjekata zaštite od požara, provođenje mjera zaštite od požara i mnoge druge odgovornosti koje svako poduzeće i zgrada moraju zadovoljiti kako bi smanjili rizik nastanka požara, odnosno brzo i kvalitetno gašenje požara. Tim naših stručnjaka pripremio je za Vas edukaciju gdje ćete na jednom mjestu dobiti sve potrebne informacije te se adekvatno pripremiti za moguće nepredviđene okolnosti.

Radnik je ključ uspješnosti svake radne organizacije, no najčešće nije sagledavan šire od njegova uskog djelokruga rada. Tako su često i osposobljavanja koja nisu vezana uz taj djelokrug doživljavana kao gubljenje vremena i nepotreban trošak. S druge strane prisutan je i niz pozitivnih primjera gdje je upravo adekvatno osposobljen radnik pravovremenom reakcijom spriječio nastanak odnosno širenje požara te time neposredno pridonesao minimiziranju potencijalne štete uslijed požara. U tom smislu autori će ukazati na nužnost adekvatnog osposobljavanja u kombinaciji sa odgovarajućom opremljenošću objekta te kontaktom sa nadležnom vatrogasnom postrojbom, a sve u skladu sa važećom pravnom i normativnom regulativom.

Koje su obveze poslodavca, osobe zadužene za provođenje evakuacije, ali i samih zaposlenika doznajte na već tradicionalnoj konferenciji zaštite od požara.

Osigurajte svoje mjesto na vrijeme na ovoj iznimno zanimljivoj konferenciji za koju postoji velik interes svake godine.

Online konferencija: Kako završiti prvih mjesec dana poslovanja u kriznom periodu

Iza nas je period u kojem smo se po prvi puta susretali sa mnogim pitanjima, mjerama, restrikcijama i smjernicama ponašanja. Pokušali smo se u kratkom vremenu što bolje prilagoditi novonastaloj situaciji gdje su nam nametnuta određena pravila.

Okupili smo tim od tri stručnjaka iz prakse koji se svakodnevno susreću sa pitanjima u novonastaloj situaciji. Konferencija obuhvaća nedoumice s kojima se najčešće susrećemo, pitanja iz područja radnog prava, računovodstva i obračuna plaća te ugovornih odnosa i odgovornosti za štetu.

Nalazimo se u situaciji koja će imati dalekosežne posljedice za sve nas. Potrebna je brza reakcija i fleksibilan pristup, kako bi se donijela ispravna odluka i provele učinkovite mjere, koje će barem usporiti proces recesije. Kako bi poduzeće nastavilo uspješno funkcionirati, novim mjerama i načinima poslovanja u svakodnevnoj praksi moraju identično pristupiti svi, pravnici, računovođe i porezni savjetnici. Pridružite nam se na ovoj jedinstvenoj internetskoj konferenciji i budite informirani u sigurnosti svog doma ili ureda.

Online konferencija: Sve što trebate znati o poslovanju u uvjetima pandemije

3.4.2020, ONLINE

Zbog iznimne situacije u kojoj smo se našli te velikih zdravstvenih i ekonomskih problema uslijed epidemije korona virusa COVID-19, bitno je na vrijeme reagirati i osigurati sve informacije te se upoznati sa specifičnim načinom rada u novonastaloj krizi. Isto tako, mnoge tvrtke su odlučile uvesti rad od kuće zbog sigurnosti svojih zaposlenika jer zatvaranjem poslovnih subjekata i obrazovno-odgojnih ustanova u svim segmentima društva rad od doma mnogima je postala jedina mogućnost nastavka rada.  

 

Kako bi na siguran način bili upoznati sa svim navedenim i nastavili uspješan rad tijekom razdoblja ove globalne pandemije, naš tim stručnjaka će vam rastumačiti sve probleme poslovanja  sa pravnog i računovodstveno- financijskog aspekta kao i probleme zaštite na radu.

 

Pridružite nam se na ovoj jedinstvenoj konferenciji i u sigurnosti svoga doma ili ureda budite informirani o najaktualnijoj temi danas.

Uloga eRačuna u digitalizaciji poslovnih procesa

17.2.2020, Zagreb

Cilj konferencije je predstaviti sudionicima iz sektora računovodstva, menadžmenta i informatike novitete i zakonske obveze iz područja digitalnog poslovanja i razmjene eRačun te ih osposobiti za slanje, zaprimanje, obradu i pohranu eRačuna u skladu s europskom normom. Upravo je uvođenje eRačuna u poslovanje početak potpune digitalizacije poslovnih procesa. Ured bez papira postaje imperativ poduzećima u borbi za konkurentnost, a digitalizacija poslovanja jedini alat za ostvarivanje tog cilja.

KONFERENCIJA: Računovodstvene i porezne izmjene u 2020.

30.1.2020, Zagreb

Konferencija je namijenjena svima koji žele na jednom mjestu saznati sve detaljne informacije i novosti za računovođe i knjigovođe. Porezna reforma uvela je mnoge polemike i rasprave u računovodstveno/financijskom okruženju tijekom zadnjih mjeseci. Pridružite nam se 30.01.2020. i saznajte sve novosti na jednom mjestu.

KONFERENCIJA - EU fondovi: pripreme za novo financijsko razdoblje 2021-2027

30.1.2020, Zagreb

U proteklim godinama učinjeni su veliki pomaci u korištenju europskih fondova. Novo financijsko razdoblje donosi nove izazove u korištenju fondova EU‑a i znatno veće mogućnosti.

Sredinom 2018. Europska komisija objavila je prijedlog zakonodavnog paketa za Kohezijsku politiku za razdoblje 2021.-2027. godine. Republici Hrvatskoj namijenjeno je 9,89 milijardi eura iz sredstava Kohezijske politike, a glavni kriterij za dodjelu i dalje je vrijednost BDP-a po stanovniku.

Europska komisija također je objavila nacrt novog zakonodavnog okvira za korištenje sredstava 2021.-2027., a RH je započela s pripremama ključnih strateških dokumenata. Pred nama su pripreme za novi višegodišnji financijski okvir 2021.-2027., odnosno proračun EU za idućih sedam godina. Treba također uzeti u obzir da je zbog Brexita na razini Hrvatske alokacija smanjena šest posto u odnosu na trenutačnu financijsku perspektivu.

Početak 2020. godine pravo je vrijeme u kojem se sadašnji i budući korisnici EU sredstava trebaju upoznati s procesom planiranja i mogućnostima koje donosi novo razdoblje. Pritom je nužno napraviti pregled dobrih i loših iskustava, prakse planiranja i korištenja sredstava i projekata.

5. KONFERENCIJA - Koktel računovodstvenih izmjena u 2020.

12.12.2019, Zagreb

Završetkom još jedne poslovne godine, kod knjigovođa, računovođa te šefova financija i računovodstva stvara se jedna prilično velika doza stresa. Sa početkom 2020. godine na snagu stupa velik broj zakonodavnih izmjena. Pred poreznim obveznicima je veliki posao upoznavanja s promjenama koje donosi porezna reforma, a prije primjene izmijenjenih odredbi Zakona o porezu na dohodak, Zakona o porezu na dobit, Zakona o PDV-u. Također, očekuju nas promjene i kod Zakona o fiskalizaciji i prometu gotovinom, Općeg poreznog zakona te ostale aktualnosti.

Uz sve najavljene izmjene, naši će Vam predavači dati podsjetnike i informacije za uspješni početak rada u novoj poslovnoj godini. 

Ove godine kao poseban dodatak možete i unaprijed prije održavanja konferencije postaviti pitanje ili dvojbu na naš email te dobiti odgovor na konferenciji.

01.01. započinje nova poslovna 2020. godina. Pridružite nam se na ovoj jedinstvenoj konferenciji i dočekajte novu 2020. godinu spremni.

KONFERENCIJA - Koktel pravnih izmjena i smjernice za 2020.

5.12.2019, Zagreb

Početak nove godine donosi nam niz izmjena Zakona s kojima se svakodnevno susrećemo. Za Vas smo pripremili sažetak najaktualnijih pravnih izmjena zakona kako bi na vrijeme dobili sve potrebne informacije te se pripremili za njihovu provedbu.

Uz novi Ovršni zakon gdje će se proći sve novine kod ovrhe nad plaćom, novčanim sredstvima, nekretninama te ulozi javnih bilježnika i Financijske agencije, naši predavači pripremiti će Vas i na izmjene u mirovinskom sustavu te Zakona o radu. Na posljetku, novine u odnosu na djelatnost trgovačkih društava te ostale aktualnosti Izmjena i dopuna Zakona o Trgovačkim društvima zaokružiti će sliku pravnih izmjena.

Također, radi velikog broja pitanja iz područja radnih odnosa, donosimo Vam i sažetak najaktualnijih pitanja i smjernica kod Ugovora o radu, prestanka radnog odnosa, otkaznim rokovima te bolovanju.

Pozivamo Vas da nam se pridružite na ovoj izuzetno zanimljivoj konferenciji uz vrhunske predavače iz prakse.

KONFERENCIJA - Novi Ovršni zakon

24.10.2019, Zagreb

Novi Ovršni zakon stupa na snagu 1.1.2020. godine. Najveće promjene se očekuju u samom postupku ovrhe a to je do sad bila najveća kritika Zakona. Novim zakonom ovršni postupak vraća se pod isključivi nadzor suda, a javni bilježnici postaju isključivo pomoćno tijelo u postupku. Postupak se pokreće i vodi korištenjem elektroničke komunikacije te korištenjem vjerodostojne isprave i propisanih obrazaca, čime se postupak pojednostavljuje. Proširen je krug primanja koja ne mogu biti ovršena - božićnice, regres, dnevnice, socijalne naknade i druga primanja koja radnici primaju izvan osnovne plaće. 

Cilj konferencije jest polaznicima istaknuti najbitnije novosti Ovršnog zakona. Naši stručni predavači stavit će poseban naglasak na izmjene odredbi koje se izravno tiču postupanja poslodavaca kao što je ovrha na primanjima, novčanim sredstvima, pokretninama i nekretninama. Također, predavanje sadrži novosti ovrhe sa računovodstvenog i financijskog aspekta. 

KONFERENCIJA - Sva lica kontrolinga

22.10.2019, Zagreb

Jeste li na dobrom putu ili zaostajete za konkurencijom a da toga niste ni svjesni? Tvrtke koje dobro posluju smatraju da im kontroling ne treba, dok s druge strane neke tvrtke smatraju kako je za uvođenje kontrolinga prekasno. Naime, na vrijeme je potrebno prepoznati značaj kontrolinga kako bi se sačuvala postojeća vrijednost tvrtke te stvorila nova. Stalnom edukacijom i praćenjem trendova u razvoju kontrolinga ostajemo u korak s konkurencijom.

Uloga kontrolinga u poduzeću je kompleksna, a nerazumijevanje kontrolinga od strane menadžmenta vodi smanjenju efikasnosti i efektivnosti upravljanja. Kontroling u poduzeću treba služiti menadžmentu kao pomoć u donošenju racionalnih odluka. Jer, smisao kontrolinga jest upravo u tome da bude u službi donošenja kvalitetnih poslovnih odluka.

Kontroler nije samo osoba koja šalje ogromne količine informacija i statističkih podataka, već osoba koja sagledava širu sliku cijelog poslovanja te razmišlja o budućnosti tvrtke. Ključ za dobar kontroling jesu komunikacija, timski rad i fleksibilnost, ali najvažnije od svega jest praćenje novih trendova te konstantno učenje. Potreba za edukacijom dokaz je kako se korpus znanja konstantno širi te kako je upravo zanimanje kontrolera jedno od najpoželjnijih poslova današnjice.

3. KONFERENCIJA - PDV 2019.

17.10.2019, Zagreb

Pozivamo Vas na treću po redu konferenciju o PDV-u u organizaciji centra za obrazovanje Verlag Dashofer koja se ove godine održava 17. listopada. Zakon o Porezu na dodanu vrijednost primjenjujemo svakodnevno, međutim još uvijek se javljaju razne dvojbe u situacijama oporezivanja PDV-om. 

Tko je porezni obveznik, što je predmet oporezivanja, koje je mjesto oporezivanja, na koji iznos se mora platiti PDV?

Tema porezni nadzor i aktualnosti će dati zaokruženu sliku što je porezni nadzor, tko i kako ga provodi. U kratkim crtama će se prezentirati kako se porezni obveznik može pripremiti za porezni nadzor te kako porezni nadzor izgleda sa strane poreznog obveznika. Također će se spomenuti aktualnosti ove teme u promjeni Općeg poreznog zakona i rada Carinske uprave.

Također, na konferenciji ćemo predstaviti i neke od novina koje je Vlada Republike Hrvatske predstavila kroz 4. krug porezne reforme.

Prvi krug od 1.siječnja 2017. rasterećenje 2,3 milijarde, drugi krug 1.siječnja 2018. 1,3 milijarde, treći krug 1.siječnja 2019. 2,7 milijardi kuna. Četvrti krug ukupno smanjenje će biti u idućoj godini 3,75 milijardi kuna. a sva 4 kruga donose više od 10 milijardi kuna rasterećenja. U ovom krugu reforme na prvom mjestu je porezno rasterećenje mladih. Uz to, od početka sljedeće godine opća stopa PDV-a smanjit će se s 25 na 24 posto. Snizit će se stopa PDV-a za hranu u ugostiteljstvu na 13%. 

Predavači će prolaziti kroz najčešće probleme s kojima se svakodnevno susrećemo, kao i specifične situacije na koje treba obratiti pažnju kod obračuna poreza na dodanu vrijednost.

4. KONFERENCIJA - Gospodarenje otpadom i zaštita okoliša

26.9.2019, Zagreb

Održana je i četvrta po redu uspješna konferencija "Gospodarenje otpadom i zaštita okoliša" u Kongresnom centru Forum. Zahvaljujemo svim polaznicima koji su ove godine došli i prisustvovali u predavanjima našeg tima stručnjaka, te svim predavačima koji su pružili profesionalne i precizne informacije svim polaznicima.

Vidimo se sljedeće godine u još većem broju!

KONFERENCIJA - GDPR u 2019.: Iskustva iz prakse i izazovi u budućnosti

12.9.2019, Zagreb

Održana je i prva konferencija na temu GDPR-a, nakon više od godinu dana obveze usklađenja sa Uredbom o zaštiti osobnih podataka. Na konferenciji smo napravili presjek dosadašnjeg usklađenja, što smo sve morali napraviti, koji su mitovi te što nas sve čeka u budućnosti.

Hvala svim polaznicima na prisustvu te predavačima koji su dali odgovore na sva pitanja.

KONFERENCIJA - Sprječavanje pranja novca i financiranja terorizma

29.8.2019, Zagreb

Održana je i prva uspješna konferencija "Sprječavanje pranja novca i financiranja terorizma" u Učilištu Tinom. Zahvaljujemo svim polaznicima koji su došli i prisustvovali u predavanjima te svim predavačima koji su pružili profesionalne i precizne informacije polaznicima.

Nadamo se kako ćemo uskoro ponoviti još jednu konferenciju na istu temu!

KONFERENCIJA - TRENDOVI U ONLINE PRODAJI

4.7.2019, Zagreb

Kako nova ponašanja kupaca prisiljavaju brandove na promjene te što od toga i kao se odvija u Hrvatskoj? Kako koristiti društvene mreže u prodaji? Kako biti u korak s digitalnim dobom?

Konkurencija je svakim danom sve veća a opstati u online svijetu nije nimalo lako. Kako se uopće odlučiti na online trgovinu i pronaći svoje kupce, kojim sve marketinškim alatima možete unaprijediti svoje poslovanje te kako razmišlja prosječni kupac kada pretražuje proizvode online?

Sve odgovore na ova pitanja dat će Vam stručnjaci iz područja prodaje, online trendova, psihologije kupaca i digitalnog marketinga. Uz sve to, na kraju Vas očekuje radionica na kojoj ćete uz definiranje publike, analizirati tržište i odrediti target te kreativnu strategiju. Pridružite nam se na konferenciji “TRENDOVI U ONLINE PRODAJI”

ULOGA ERAČUNA U DIGITALIZACIJI POSLOVNIH PROCESA

17.6.2019, Rijeka

Cilj konferencije je predstaviti sudionicima iz sektora računovodstva, menadžmenta i informatike novitete i zakonske obveze iz područja digitalnog poslovanja i razmjene eRačun te ih osposobiti za slanje, zaprimanje,obradu i pohranu eRačuna u skladu s europskom normom. Upravo je uvođenje eRačuna u poslovanje početak potpune digitalizacije poslovnih procesa. Ured bez papira postaje imperativ poduzećima u borbi za konkurentnost,a digitalizacija poslovanja jedini alat za ostvarivanje tog cilja.

KONFERENCIJA - ZAŠTITA NA RADU

12.6.2019, Zagreb

Održana je i četvrta po redu uspješna konferencija "Zaštita na radu" u Kongresnom centru Forum. Zahvaljujemo svim polaznicima koji su ove godine došli i prisustvovali u predavanjima našeg tima stručnjaka, te svim predavačima koji su pružili profesionalne i precizne informacije svim polaznicima.

Vidimo se sljedeće godine u još većem broju!

PROLJETNO OKUPLJANJE ZAPOSLENIKA JAVNOG SEKTORA

21.5.2019, Zagreb

Održana je prva konferencija za javni sektor u organizaciji Verlag Dashofera. Tim naših stručnjaka pripremio je teme iz radnog prava, računovodstva i poreza te zaštite osobnih podataka, te pružio sistematizirani sažetak praktičnih informacija polaznicima iz javnog sektora. Zahvaljujemo svima koji su prisustvovali prvom proljetnom okupljanju zaposlenika javnog sektora te se nadamo da se vidimo i na idućem!

KONFERENCIJA - ZAPOŠLJAVANJE STRANACA

Problem koji već sad dulje traje i poprima ozbiljne posljedice u Hrvatskoj je nedostatak radne snage. Stoga mnogi poslodavci postavljaju pitanje kako uopće opstati na tržištu rada ako nema radnika. Kako si poslodavac može pomoći u trenutku kada jednostavno nema klasičnog radnika?

U tom slučaju, za sam opstanak i daljnje poslovanje potrebno je djelovati odlučno i pokušati zaposliti što je trenutačno moguće na tržištu rada u Hrvatskoj.

Dakle, okrenuti se mogućnostima zapošljavanja onih kategorija, koje se mogu zaposliti, a koji nisu u kategoriji klasičnog radnika kao što su stranci. To znači da je potrebna u cijelosti ili u jednom dijelu poslovanja adaptacija na situaciju glede izostanka radne snage na tržištu rada u Hrvatskoj.

S obzirom na to nameće se potreba, da poglavito ljudski resursi kod hrvatskih poslodavca, što bolje poznaju i primjenjuju pravni okvir glede zapošljavanja stranaca.

Pozivamo Vas na konferenciju na kojoj će se pokušati dati odgovor na sva pitanja i dvojbe glede zapošljavanja stranaca u Hrvatskoj.   

KONFERENCIJA - GDPR - Zaštita osobnih podataka

27.3.2018, Split

KONFERENCIJA GDPR namijenjena je svima koji planiraju i provode usklađivanje s Uredbom za zaštitu osobnih podataka koja stupa na snagu u svibnju 2018. godine te žele na primjeren način osigurati pouzdanost primjene.

KONFERENCIJA - GDPR - Zaštita osobnih podataka

17.4.2018, Zagreb

KONFERENCIJA GDPR namijenjena je svima koji planiraju i provode usklađivanje s Uredbom za zaštitu osobnih podataka koja stupa na snagu u svibnju 2018. godine te žele na primjeren način osigurati pouzdanost primjene.

KONFERENCIJA - GDPR - Zaštita osobnih podataka

KONFERENCIJA GDPR namijenjena je svima koji planiraju i provode usklađivanje s Uredbom za zaštitu osobnih podataka koja stupa na snagu u svibnju 2018. godine te žele na primjeren način osigurati pouzdanost primjene.

KONFERENCIJA ZAŠTITA OKOLIŠA: Komunalni i građevinski otpad kao resurs

11.4.2019, Split

Stjecanje i dopunjavanje znanja iz područja gospodarenja otpadom od zakonodavnog okvira do primjene propisa u svakodnevnoj je poslovnoj praksi odnosno svakodnevnim poslovnima aktivnostima. Hrvatska ima jako velik problem s otpadom na kopnu i moru. Pridružite nam se na konferenciji 11.04.2019. u Splitu i saznajte sve aktualnosti i propise iz područja zbrinjavanja otpada.

Uloga eRačuna u digitalizaciji poslovnih procesa

20.2.2019, Zagreb

Cilj konferencije je predstaviti sudionicima iz sektora računovodstva, menadžmenta i informatike novitete i zakonske obveze iz područja digitalnog poslovanja i razmjene eRačun te ih osposobiti za slanje, zaprimanje, obradu i pohranu eRačuna u skladu s europskom normom. Upravo je uvođenje eRačuna u poslovanje početak potpune digitalizacije poslovnih procesa. Ured bez papira postaje imperativ poduzećima u borbi za konkurentnost, a digitalizacija poslovanja jedini alat za ostvarivanje tog cilja.

KONFERENCIJA - KOKTEL RAČUNOVODSTVENIH IZMJENA U 2019.

14.12.2018, Zagreb

Sa završetkom još jedne poslovne godine, kod knjigovođa, računovođa te šefova financija i računovodstva stvara se jedna prilično velika doza stresa. Razmišlja se o godišnjim obračunima poreza i prireza na dohodak, inventurama, usklađenjima i ispravcima PDV-a te pripremama za izradu završnog računa i još o mnogo čemu drugom. Međutim, 1.1. započinje nova poslovna 2019. godina. Pridružite nam se na ovoj jedinstvenoj konferenciji i dočekajte novu 2019. godinu spremni.

KONFERENCIJA - ZAVRŠNI RAČUN ZA 2018.

23.11.2018, Zagreb

Krajem svake poslovne godine započinje zahtjevno razdoblje za računovodstvene i porezne stručnjake kojima je najvažnije utvrditi jesu li dobro optimizirali porezne i računovodstvene obveze.Ukoliko se utvrdi da su se napravile neke pogreške tokom godine,zadnji je čas da se to ispravi.Vrlo je važno provesti i kontrolne postupke,te napraviti kvalitetne financijske izvještaje.

KONFERENCIJA - PDV 2018.

25.10.2018, Zagreb

Odredbe o porezu na dodanu vrijednost primjenjujemo svakodnevno i neprestano se susrećemo s mnogim dvojbama.Nadolazeće vrijeme biti će vrlo turbulentno u području poreza na dodanu vrijednost.Vlada je u proceduru uputila paket izmjena Zakona o PDV-u.Krajem svibnja 2018.Europska komisija je predstavila prijedlog izmjena Direktive 2006/112/EZ u pogledu usklađivanja i pojednostavljenja određenih pravila sustava poreza na dodanu vrijednost i uvođenja konačnog sustava za oporezivanje trgovine među državama članicama.Predložene promjene postojećeg režima predstavljaju najveću reformu sustava PDV-a u posljednjih 25 godina.Izmjene su usmjerene na odlučnu borbu protiv PDV prijevara.Iako predmetne izmjene neće stupiti na snagu odmah važno ih je na vrijeme percipirati i pripremiti se za njih.

Za sve obveznike PDV-a organizirali smo konferenciju na kojoj će predavači proći kroz najčešće probleme s kojima se svakodnevno susreću njihovi klijenti,kao i specifične situacije na koje treba obratiti pažnju kod obračuna poreza na dodanu vrijednost.Osim toga upoznat ćemo polaznike sa svim nadolazećim izmjenama zakonske regulative vezane uz PDV te rokovima njihovog stupanja na snagu.

KONFERENCIJA - POREZNA OPTIMIZACIJA vs. POREZNA KONTROLA

27.9.2018, Zagreb

Porezno planiranje je kvalitetan način rukovođenja poduzećem, a svodi se na činjenicu da se porezna obveza ne može izbjeći, ali se može optimizirati. Optimizacijom poreznih opterećenja postiže se kvalitetnije upravljanje imovinom tvrtke.

Pravilna primjena zakonske regulative, kao i Međunarodnih računovodstvenih standarda i Hrvatskih standarda financijskog izvješćivanja mogu osigurati okvir za optimizaciju poreznih obveza. Kako? Saznajte na konferenciji.

KONFERENCIJA - ZAŠTITA OD POŽARA

24.9.2018, Split

Sustav zaštite od požara podrazumijeva planiranje zaštite od požara, propisivanje mjera zaštite od požara građevina, ustrojavanje subjekata zaštite od požara, provođenje mjera zaštite od požara i mnoge druge odgovornosti koje svako poduzeće i zgrada moraju zadovoljiti kako bi smanjili rizika nastanka požara, odnosno brzo i kvalitetno gašenje požara.

Koje su obveze poslodavca, osobe zadužene za provođenje evakuacije, ali i samih zaposlenika doznajte na prvoj konferenciji o zaštiti od požara 24.09.2018. godine na KONFERENCIJI ZAŠTITA OD POŽARA

KONFERENCIJA - GOSPODARENJE OTPADOM I ZAŠTITA OKOLIŠA

21.9.2018, Zagreb

EU propisuje stroge propise o gospodarenju otpadom da bi se u što većoj mjeri zaštitio okoliš i zdravlje građana. Kako poslovni i industrijski sektor spadaju među glavne generatore otpada odnedavno su suočeni s potrebom izmjene svoje poslovne prakse da bi poštivali zakonske odredbe koje se odnose na upravljanje otpadom te povećali svijest o zaštiti okoliša. 

Pozivamo Vas na izuzetno zanimljivu konferenciju na kojoj možete doznati sve "zelene" novosti kao i načine provedbe zakonskih odredbi.

KONFERENCIJA - GOSPODARENJE OTPADOM I ZAŠTITA OKOLIŠA

18.9.2018, Zagreb

EU propisuje stroge propise o gospodarenju otpadom da bi se u što većoj mjeri zaštitio okoliš i zdravlje građana. Kako poslovni i industrijski sektor spadaju među glavne generatore otpada odnedavno su suočeni s potrebom izmjene svoje poslovne prakse da bi poštivali zakonske odredbe koje se odnose na upravljanje otpadom te povećali svijest o zaštiti okoliša. 

Pozivamo Vas na izuzetno zanimljivu konferenciju na kojoj možete doznati sve "zelene" novosti kao i načine provedbe zakonskih odredbi.

KONFERENCIJA - GDPR - Zaštita osobnih podataka

29.6.2018, Zagreb

KONFERENCIJA GDPR namijenjena je svima koji planiraju i provode usklađivanje s Uredbom za zaštitu osobnih podataka koja je stupila na snagu u svibnju 2018. godine te žele na primjeren način osigurati pouzdanost primjene.

KONFERENCIJA - ZAŠTITA NA RADU

15.6.2018, Zagreb

Iznimna nam je čast i zadovoljstvo najaviti Vam konferenciju na temu Zaštite na radu na kojoj će biti obrađeni svi zakonski okviri i promjene važne za svakog poslodavca. Tim naših stručnjaka koji budno prate razvoj svih događaja na hrvatskoj zakonodavstvenoj sceni rastumačiti će Vam sve nedoumice i dati pravodobne informacije te naravno korisne savjete koje će Vaše poslovanje dodatno olakšati.

KONFERENCIJA - ZAŠTITA NA RADU

15.6.2018, Zagreb

Iznimna nam je čast i zadovoljstvo najaviti Vam konferenciju na temu Zaštite na radu na kojoj će biti obrađeni svi zakonski okviri i promjene važne za svakog poslodavca. Tim naših stručnjaka koji budno prate razvoj svih događaja na hrvatskoj zakonodavstvenoj sceni rastumačiti će Vam sve nedoumice i dati pravodobne informacije te naravno korisne savjete koje će Vaše poslovanje dodatno olakšati.

KONFERENCIJA - JAVNA NABAVA

25.5.2018, Zagreb

Tim naših stručnjaka iz prakse pripremio je za Vas Konferenciju na temu Javna nabava. Predavanje obuhvaća sve novine koje su stupile na snagu. Osnovna nam je namjera prezentirati sistematizirani sažetak praktičnih informacija koje su nužne kako bi ste s lakoćom obavljali poslove.

KONFERENCIJA - POREZNA OPTIMIZACIJA vs. POREZNA KONTROLA

23.5.2018, Zagreb

Porezno planiranje je kvalitetan način rukovođenja poduzećem, a svodi se na činjenicu da se porezna obveza ne može izbjeći, ali se može optimizirati. Optimizacijom poreznih opterećenja postiže se kvalitetnije upravljanje imovinom tvrtke.

Pravilna primjena zakonske regulative, kao i Međunarodnih računovodstvenih standarda i Hrvatskih standarda financijskog izvješćivanja mogu osigurati okvir za optimizaciju poreznih obveza. Kako? Saznajte na konferenciji.

KONFERENCIJA - POREZNO PRIZNATI I NEPRIZNATI TROŠKOVI

27.4.2018, Zagreb

Kod evidentiranja poslovnih promjena vrlo je važno voditi računa o činjenici da li su pojedini troškovi porezno priznati ili porezno nepriznati, odnosno da li oni i kada mogu biti privremeno ili trajno dopustivi, a kada su oni trajno porezno nedopustivi, sa svrhom točnog izračuna obveze poreza na dobit.
Cilj konferencije je na jednostavan i razumljiv način kroz primjere pojasniti koji su to:
- računovodstveni prihodi koji su trajno porezno nepriznati
- porezni prihodi koji su trajno računovodstveno nepriznati
- računovodstveni rashodi koji su trajno porezno nepriznati
- porezni rashodi koji su trajno računovodstveno nepriznati
te kako u knjigovodstvu evidentirati privremene i stalne razlike s naslova amortizacije, troškova osobnih automobila, reprezentacije, vrijednosnih usklađenja potraživanja od kupaca, zaliha i financijske imovine te svih drugih rashoda.

KONFERENCIJA - ZAŠTITA OD POŽARA

13.4.2018, Zagreb

Sustav zaštite od požara podrazumijeva planiranje zaštite od požara, propisivanje mjera zaštite od požara građevina, ustrojavanje subjekata zaštite od požara, provođenje mjera zaštite od požara i mnoge druge odgovornosti koje svako poduzeće i zgrada moraju zadovoljiti kako bi smanjili rizika nastanka požara, odnosno brzo i kvalitetno gašenje požara.

Koje su obveze poslodavca, osobe zadužene za provođenje evakuacije, ali i samih zaposlenika doznajte na prvoj konferenciji o zaštiti od požara 13.04.2018. godine na KONFERENCIJI ZAŠTITA OD POŽARA

KONFERENCIJA - MOBBING I ZAŠTITA DOSTOJANSTVA RADNIKA

16.3.2018, Zagreb

Posljednjih godina sve više prostora posvećuje se problemu mobbinga, njegovoj učestalosti i njegovim razarajućim posljedicama. Ovoj krajnje nepoželjnoj pojavi i društvenom problemu može se pristupiti s psihološkog, socijalnog, medicinskog i pravnog polazišta, poglavito u području sprječavanja zlostavljanja na radnom mjestu i zaštite dostojanstva radnika. Doznajte na koji način i kako se ispričati u slučaju neopravdane reakcije i konkretnim dijalozima naučite kako pravilno reagirati na primjedbe, riješiti postojeće konflikte i prihvatiti kritiku te je pravilno izreći.

KONFERENCIJA - NAPLATA POTRAŽIVANJA U POSLOVNOJ PRAKSI U 2018.

Saznajte kako potraživanja nastaju i kako s njima postupati s poreznog i računovodstvenog stajališta.

Porezni savjetnici će Vas savjetovati kako osigurati, naplatiti i otpisati potraživanja. Sve u skladu sa aktualnim zakonodavstvom u 2018. godini.

Detaljno ćemo Vam približiti i pravni vidik potraživanja.

Koje su posebnosti potraživanja prema dužnicima koji su u stečaju i restrukturaciji poduzeća?

KONFERENCIJA - KOKTEL JAVNI SEKTOR

26.1.2018, Zagreb

Tim naših stručnjaka  iz prakse  pripremio je za Vas "koktel" svih novina. Osnovna nam je namjera prezentirati sistematizirani sažetak praktičnih informacija koje su nužne kako bi ste s lakoćom krenuli u novu računovodstvenu godinu.

KONFERENCIJA - KOKTEL RAČUNOVODSTVENIH IZMJENA U 2018.

14.12.2017, Zagreb

Sa završetkom još jedne poslovne godine, kod knjigovođa, računovođa te šefova financija i računovodstva stvara se jedna prilično velika doza stresa. Razmišlja se o godišnjim obračunima poreza i prireza na dohodak, inventurama, usklađenjima i ispravcima PDV-a te pripremama za izradu završnog računa i još o mnogo čemu drugom. Međutim, 1.1. započinje nova poslovna 2018. godina. Pridružite nam se na ovoj jedinstvenoj konferenciji i dočekajte novu 2018. godinu spremni.

KONFERENCIJA - PDV 2017.

27.10.2017, Zagreb

Zakon o PDV-u primjenjujemo svakodnevno, međutim još uvijek se javljaju razne dvojbe u situacijama oporezivanja PDV-om.

Za sve obveznike PDV-a organizirali smo konferenciju na kojoj su predavači prolazili kroz najčešće probleme s kojima se svakodnevno susrećemo, kao i specifične situacije na koje treba obratiti pažnju kod obračuna poreza na dodanu vrijednost.

KONFERENCIJA - Obračunski oblici plaćanja

26.10.2017, Zagreb

Problem naplaćivanja danas je sve veći stoga se sve više koristi alternativni načini naplate, da bi se podmirili dugovi, odnosno podmirile obveze. Rokovi plaćanja kupcima postaju sve dulji, a potreba da se smanje potraživanja proporcionalno rastu. Stoga su dobavljači prisiljeni u što kraćem roku izvršiti naplatu. 

KONFERENCIJA - KOKTEL JAVNI SEKTOR

26.1.2018, Zagreb

Tim naših stručnjaka  iz prakse  pripremio je za Vas "koktel" svih novina. Osnovna nam je namjera prezentirati sistematizirani sažetak praktičnih informacija koje su nužne kako bi ste s lakoćom krenuli u novu računovodstvenu godinu.

KONFERENCIJA - DIGITALNI MARKETING

19.10.2017, Zagreb

Konferencija na temu digitalni marketing sažetak je niza zanimljivih i interaktivnih predavanja koje pružaju sveobuhvatan pregled digitalnog marketinga. Cilj konferencije je upoznati polaznike s konceptom digitalnog marketinga od otvaranja web stranice i online marketinga, e-commercea pa sve do korištenje društvenih mreža za reklamiranje branda kroz različite kanale na internetu. U konačnici, pozivamo Vas da na našem predavanju savladate online marketinške strategije i steknete nove ideje reklamiranja svoje tvrtke.

KONFERENCIJA - OPTIMIZACIJA ZA TRAŽILICE SEO. PRVI NA GOOGLE TRAŽILICI

14.9.2017, Split

Digitalni svijet postao je nezaobilazan izvor prometa koji iz godine u godinu bilježi impresivan rast. SEO optimizacija stranica za tražilice postala je izvanredan alat u postizanju odličnih i što je još važnije, stalnih izvor posjetitelja web stranice.

KONFERENCIJA - GOSPODARENJE OTPADOM I ZAŠTITA OKOLIŠA

12.9.2017, Zagreb

U prepunoj dvorani kongresnog centra FORUM u Zagrebu 12.09.2017. održali smo KONFERENCIJU Novi izazovi u gospodarenju otpadom i zaštiti okoliša. Velik broj polaznika znak je da je ova tema aktualna te vrlo zanimljiva, a nama kao organizatorima bila je velika čast sve  sudionike upoznati sa svim „zelenim“ novostima kao i zakonodavnim smjernicama kod primjene  zakona i pravilnika koji se tiču gospodarenja otpadom te zaštite okoliša.

Zeleni partneri konferencije bili su Hrvatski savjet za zelenu gradnju i tvrtka Vitaprojekt d.o.o. za projektiranje i savjetovanje u zaštiti okoliša. Sponzori Zelene tehnologije d.o.o. i S.T.P. d.o.o. izložili su svoje proizvode i usluge, a medijski pokrovitelj bio je Educentar.

Četvero predavača potrudili su se polaznicima objasniti praktičnu primjenu svih zakonskih odredbi. Velika nam je čast bila ugostiti i g. Beleca, direktora i vlasnika tvrtke Ecology 108 d.o.o., čiji deterdžent za rublje Eco Bianco nosi prvu oznaku EU Ecolabel u Hrvatskoj. Inspirativna priča i iskustvo cijelog procesa dodijele znaka EU Ecolabel nagrađena je pljeskom sudionika.

KONFERENCIJA - MOBBING I ZAŠTITA DOSTOJANSTVA RADNIKA

29.6.2017, Zagreb

Posljednjih godina sve više prostora posvećuje se problemu mobbinga, njegovoj učestalosti i njegovim razarajućim posljedicama. Ovoj krajnje nepoželjnoj pojavi i društvenom problemu može se pristupiti s psihološkog, socijalnog, medicinskog i pravnog polazišta, poglavito u području sprječavanja zlostavljanja na radnom mjestu i zaštite dostojanstva radnika. Doznajte na koji način i kako se ispričati u slučaju neopravdane reakcije i konkretnim dijalozima naučite kako pravilno reagirati na primjedbe, riješiti postojeće konflikte i prihvatiti kritiku te je pravilno izreći.

KONFERENCIJA - ZAŠTITA NA RADU

Iznimna nam je čast i zadovoljstvo najaviti Vam konferenciju na temu Zaštite na radu na kojoj će biti obrađeni svi zakonski okviri i promjene važne za svakog poslodavca. Tim naših stručnjaka koji budno prate razvoj svih događaja na hrvatskoj zakonodavstvenoj sceni rastumačiti će Vam sve nedoumice i dati pravodobne informacije te naravno korisne savjete koje će Vaše poslovanje dodatno olakšati.

KONFERENCIJA - JAVNA NABAVA

25.5.2017, Zagreb

Tim naših stručnjaka  iz prakse  pripremio je za Vas Konferenciju na temu Javna nabava. Predavanje obuhvaća  sve novine  koje su stupile na snagu s novim izmjenama u 2017. godini. Osnovna nam je namjera prezentirati sistematizirani sažetak praktičnih informacija koje su nužne kako bi ste s lakoćom obavljali poslove.

KONFERENCIJA - POREZNA OPTIMIZACIJA vs. POREZNA KONTROLA

18.5.2017, Zagreb

Porezno planiranje je kvalitetan način rukovođenja poduzećem, a svodi se na činjenicu da se porezna obveza ne može izbjeći, ali se može optimizirati. Optimizacijom poreznih opterećenja postiže se kvalitetnije upravljanje imovinom tvrtke.

Pravilna primjena zakonske regulative, kao i Međunarodnih računovodstvenih standarda i Hrvatskih standarda financijskog izvješćivanja mogu osigurati okvir za optimizaciju poreznih obveza. Kako? Saznajte na konferenciji.

KONFERENCIJA - POREZNO PRIZNATI I NEPRIZNATI TROŠKOVI

13.4.2017, Zagreb

Kod evidentiranja poslovnih promjena vrlo je važno voditi računa o činjenici da li su pojedini troškovi porezno priznati ili porezno nepriznati, odnosno da li oni i kada mogu biti privremeno ili trajno dopustivi, a kada su oni trajno porezno nedopustivi, sa svrhom točnog izračuna obveze poreza na dobit.
Cilj konferencije je na jednostavan i razumljiv način kroz primjere pojasniti koji su to:
- računovodstveni prihodi koji su trajno porezno nepriznati
- porezni prihodi koji su trajno računovodstveno nepriznati
- računovodstveni rashodi koji su trajno porezno nepriznati
- porezni rashodi koji su trajno računovodstveno nepriznati
te kako u knjigovodstvu evidentirati privremene i stalne razlike s naslova amortizacije, troškova osobnih automobila, reprezentacije, vrijednosnih usklađenja potraživanja od kupaca, zaliha i financijske imovine te svih drugih rashoda.

KONFERENCIJA - NAPLATA POTRAŽIVANJA U POSLOVNOJ PRAKSI U 2017.

16.2.2017, Zagreb

Saznajte kako potraživanja nastaju i kako s njima postupati s poreznog i računovodstvenog stajališta.

Porezni savjetnici će Vas savjetovati kako osigurati, naplatiti i otpisati potraživanja. Sve u skladu sa aktualnim zakonodavstvom u 2018. godini.

Detaljno ćemo Vam približiti i pravni vidik potraživanja.

Koje su posebnosti potraživanja prema dužnicima koji su u stečaju i restrukturaciji poduzeća?

KONFERENCIJA - KOKTEL RAČUNOVODSTVENE IZMJENE U 2017.

24.1.2017, Zagreb

U prepunoj dvorani ''Zemlji'', Kongresnog centra Forum, održan je III. Koktel računovodstvenih izmjena u 2017. I ovaj  potrudili smo se da Tim naših stručnjaka iz prakse pripremi za Vas "koktel" svih novina koje su stupiile na snagu s 1.1.2017. Osnovna nam je namjera bila prezentirati i sistematizirati sažetak praktičnih informacija koje su nužne kako bi ste s lakoćom krenuli u novu računovodstvenu godinu. 

KOKTEL JAVNI SEKTOR

13.12.2016, Zagreb

Tim naših stručnjaka  iz prakse  pripremio je za Vas "koktel" svih novina   koje će stupiti na snagu s 1.1.2017.. Osnovna nam je namjera prezentirati sistematizirani sažetak praktičnih informacija koje su nužne kako bi ste s lakoćom krenuli u novu računovodstvenu godinu.

KOKTEL - RAČUNOVODSTVENE IZMJENE U 2017.

6.12.2016, Zagreb

U prepunoj dvorani ''Zemlji'', Kongresnog centra Forum, održan je II. Koktel računovodstvenih izmjena u 2017. I ove godine  potrudili smo se da Tim naših stručnjaka iz prakse pripremi za Vas "koktel" svih novina koje će stupiti na snagu s 1.1.2017. Osnovna nam je namjera bila prezentirati i sistematizirati sažetak praktičnih informacija koje su nužne kako bi ste s lakoćom krenuli u novu računovodstvenu godinu. Ukoliko niste bili u mogućnosti prisustvovati našem koktelu u prosincu, bez brige za Vas smo pripremili još jedan u siječnju! Na našim stranicama saznajte sve potrebne informacije i rezervirajte svoje mjesto već danas. http://konferencije.dashofer.hr/?wa=WWW16KONF 

Sa završetkom još jedne poslovne godine, kod knjigovođa, računovođa te šefova financija i računovodstva stvara se jedna prilično velika doza stresa. Razmišlja se o godišnjim obračunima poreza i prireza na dohodak, inventurama, usklađenjima i ispravcima PDV-a te pripremama za izradu završnog računa i još o mnogo čemu drugom. Međutim, 1.1. započinje nova poslovna 2017. godina. Pridružite nam se na ovoj jedinstvenoj konferenciji i dočekajte novu 2017. godinu spremni.

KONFERENCIJA- ZAVRŠNI RAČUN

15.11.2016, Zagreb

Krajem svake poslovne godine započinje zahtjevno razdoblje za računovodstvene i porezne stručnjake kojima je najvažnije utvrditi jesu li dobro optimizirali porezne i računovodstvene obveze. Ukoliko se utvrdi da su se napravile neke pogreške tokom godine, zadnji je čas da se to ispravi. Vrlo je važno provesti i kontrolne postupke, te napraviti kvalitetne financijske izvještaje.

KONFERENCIJA - JAVNA NABAVA

10.11.2016, Zagreb

Na nedavno održanoj konferenciji Javna nabava, sudionici su iz prve ruke saznali odgovore na ključna pitanja o ispravnom načinu pregleda i ocjena ponuda, te dobili odgovore na najčešća pitanja vezana uz ispravak pogrešaka prilikom izrada ponuda kao i odgovore na način donošenja odluka u nadmetanjima i novoj praksi DKOM-a. Konferencija je zahvaljujući polaznicima i predavačima bila vrlo interaktivna i sadržajno detaljna.

Zahvaljujemo i partneru konferencije tvrtki Tenderi.hr, koja je poklonila jednogodišnje članstvo na istoimenom portalu za javna nadmetanja. 

KONFERENCIJA - PDV 2016.

13.10.2016, Zagreb

Zakon o PDV-u primjenjujemo svakodnevno, međutim još uvijek se javljaju razne dvojbe u situacijama oporezivanja PDV-om.

Za sve obveznike PDV-a organizirali smo konferenciju na kojoj su predavači prolazili kroz najčešće probleme s kojima se svakodnevno susrećemo, kao i specifične situacije na koje treba obratiti pažnju kod obračuna poreza na dodanu vrijednost.

KONFERENCIJA - Mobbing i zaštita dostojanstva radnika

29.9.2016, Zagreb

Vrlo zanimljivu temu Mobbinga i zaštite dostojanstva radnika održali smo 29.9.2016. u Zagrebu. Četiri stručna predavača prenijela su svoja iskustva polaznicima, većinu kojih su činili povjerenici za mobbing kojima su dane informacije bile vrlo korisne za svakodnevno obavljanje poslovnih zadataka. Najbolji pokazatelj vrlo interesantne teme bila su mnogobrojna polaznika. Medijski pokrovitelj konferencije bio je MojPosao, vodeći portalza oglašavanje radnih mjesta.

KONFERENCIJA - GOSPODARENJE OTPADOM I ZAŠTITA OKOLIŠA

22.9.2016, Zagreb

U prepunoj dvorani kongresnog centra FORUM u Zagrebu 22.rujna 2016. održali smo KONFERENCIJU Novi izazovi u gospodarenju otpadom i zaštiti okoliša. Velik broj polaznika znak je da je ova tema aktualna te vrlo zanimljiva, a nama kao organizatorima bila je velika čast sve  sudionike upoznati sa svim „zelenim“ novostima kao i zakonodavnim smjernicama kod primjene  zakona i pravilnika koji se tiču gospodarenja otpadom te zaštite okoliša.

Zeleni partneri konferencije bili su Hrvatski savjet za zelenu gradnju i tvrtka Vitaprojekt d.o.o. za projektiranje i savjetovanje u zaštiti okoliša. Sponzori Zelene tehnologije d.o.o. i S.T.P. d.o.o. izložili su svoje proizvode i usluge, a medijski pokrovitelj bio je Educentar.

Četvero predavača potrudili su se polaznicima objasniti praktičnu primjenu svih zakonskih odredbi. Velika nam je čast bila ugostiti i g. Beleca, direktora i vlasnika tvrtke Ecology 108 d.o.o., čiji deterdžent za rublje Eco Bianco nosi prvu oznaku EU Ecolabel u Hrvatskoj. Inspirativna priča i iskustvo cijelog procesa dodijele znaka EU Ecolabel nagrađena je pljeskom sudionika.

ZAŠTITA NA RADU

2.6.2016, Zagreb

02. lipnja 2016. u modernoj dvorani Kongresnog centra FORUM u Zagrebu održali smo vrlo uspješnu konferenciju Zaštita na radu. Uz pet predavača, od inspektora, savjetnika, pravnika pa do doktorice medicine rada, polaznici su saznali sve bitno za uspješnu provedbu Zakona o zaštiti na radu te rješenja na probleme koji se javljaju u praksi. Konferenciju su podržali i partneri, slovenska tvrtka Echo d.o.o. te WebZNR.

POREZNO PRIZNATI I NEPRIZNATI TROŠKOVI

28.4.2016, Zagreb

Krajem travnja 2016. godine u ugodnom ambijentu Hotela International održana je konferencija Porezno priznati i nepriznati troškovi pod stručnim vodstvom dipl.oec. Ksenije Kramar i mr.sc. Silvije Pretnar Abičić na kojoj su sudionici saznali sve što trebaju znati kod evidentiranja troškova u svrhu točnog izračuna poreza na dobit. Glavni partner konferencije bila je tvrtka Mazars, te je 10 sretnih sudionika konferencije dobilo knjigu Porezni savjetnik na dar.

KOKTEL - RAČUNOVODSTVENE IZMJENE U 2016.

10.12.2015, Zagreb

10. prosinca 2015. u prostorima Hotela International održan je koktel na temu RAČUNOVODSTVENIH IZMJENA U 2016. koji je bio namijenjena šefovima računovodstva, ekonomistima, financijskim direktorima, vlasnicima poduzeća, direktorima poduzeća, te svima onima koji su željeli saznati više o promjenama koje će stupiti na snagu s 1.1.2016.. Koktel je održan u Grand Salonu Hotela International, Miramarska 24 s početkom u 09:00 sati. Uz vodstvo stručnih predavača gospođu Kseniju Kramar ovlaštenu revizoricu i poreznu savjetnicu, gospođu Gloriju Propadalo poreznu inspektoricu, gospođu Vlastu Rošku direktoricu trgovačkog društva Total Balance d.o.o. i gospođu Miru Ognjan stalnu sudsku vještakinju za računovodstvo i financije pri Trgovačkom sudu te službenom partneru koktela firmi INFO-PROJEKT d.o.o. polaznici su stekli nova znanja te saznali na koji način olakšati svoje poslovanje.

NAPLATA POTRAŽIVANJA U POSLOVNOJ PRAKSI u 2016.

16.4.2015, Zagreb

16. travnja 2015. u prostorima Hotela International održana je stručna konferencija na temu Osiguranje i naplata potraživanja za 2015. godinu. Osim partnera konferencije, firme COFACE HRVATSKA seminar su vodili i predavači gospodin Darko Graf i gospođa Alija Hrastinski iz odvjetničkog društva Alija Hrastinski & Graf, j.t.d. te gospođa Mira Ognjan stalni sudski vještak za računovodstvo i financije pri Trgovačkom sudu u Zagrebu. Uz praktične radionice koje su pratile sadržaj seminara, interaktivno sudjelovanje polaznika u raspravi te praktične primjere naših predavača konferencija je završila s više nego pozitivnim odjekom među polaznicima koji su osim novih saznanja razmjenili vlastita iskustva i međusobne kontakte.


Ovaj portal koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice i prilagodio sustav oglašavanja.   U redu   Više o kolačićima