Uloga eRačuna u digitalizaciji poslovnih procesa

20.2.2019, Zagreb

Cilj konferencije je predstaviti sudionicima iz sektora računovodstva, menadžmenta i informatike novitete i zakonske obveze iz područja digitalnog poslovanja i razmjene eRačun te ih osposobiti za slanje, zaprimanje, obradu i pohranu eRačuna u skladu s europskom normom. Upravo je uvođenje eRačuna u poslovanje početak potpune digitalizacije poslovnih procesa. Ured bez papira postaje imperativ poduzećima u borbi za konkurentnost, a digitalizacija poslovanja jedini alat za ostvarivanje tog cilja.

Mjesto održavanja
Zagreb
20.02.2019.
Cijena
999,00 KN + PDV
Cijena uključuje
 • radne materijale u printanom i digitalnom obliku
 • pauza za kavu i zakuska
Posljednja slobodna mjesta
25
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Polaznici konferencije bit će osposobljeni da samostalno upravljaju procesom digitalizacije poslovnih procesa kroz postupak uvođenja eRačuna te da pravodobno i efikasno odgovore na promjene u poslovanju koje je, kao cilj koji bi trebao biti ostvaren 2020. godine, Europska unija zadala zemljama članicama.

Uvod

Cilj konferencije je predstaviti sudionicima iz sektora računovodstva, menadžmenta i informatike novitete i zakonske obveze iz područja digitalnog poslovanja i razmjene eRačun te ih osposobiti za slanje, zaprimanje, obradu i pohranu eRačuna u skladu s europskom normom. Upravo je uvođenje eRačuna u poslovanje početak potpune digitalizacije poslovnih procesa. Ured bez papira postaje imperativ poduzećima u borbi za konkurentnost, a digitalizacija poslovanja jedini alat za ostvarivanje tog cilja.

Ciljna skupina

Korist od sudjelovanja na seminaru imaju zaposlenici računovodstva, menadžment i informatički sektor jer se uvođenjem eRačuna u poslovanje dosadašnji nekorisni radni procesi potpisivanja, odobravanja, likvidature, pretipkavanja i ručnog ovjeravanja dokumenata zamjenjuju digitalnom obradom eRačuna i pratećih knjigovodstvenih isprava čime se ostvaruju znatne uštede. 

Raspored konferencije

Raspored:

08:45-09:00

Prijem i registracija polaznika

09:00-10:30

Primjena eRačuna u poslovanju
 • što je eRačun/ digitalne knjigovodstvene isprave
 • zakonska regulativa za eRačun
 • ovjera eRačuna - certifiktati, elektronički potpis i vremenski žig
 • EU norma za eRačun
 • Zakon o elektroničkom računu u javnoj nabavi

10:30-11:00

Pauza za kavu

11:00-12:30

Provođenje digitalizacije kroz eRačun u malim i srednjim tvrtkama
 • eRačun kao nositelj digitalizacije gospodarstva
 • infrastruktura za razmjenu eRačuna iz računala u računalo
 • informacijski posrednici
 • hodogram za prijelaz na digitalno poslovanje
 • proces pojednostavljenja poslovanja kroz tehnička rješenja za digitalizaciju
 • benefit uvođenja eRačuna za primatelja/pošiljatelja
 •  

12:30-13:30

Pauza za ručak

13:30-15:00

Postupak obrade,potpisivanja i likvidature eRačuna i drugih knjigovodstvenih isprava
 •  zakoni koji uređuju digitalno poslovanje u Hrvatskoj
 • izbor softvera za digitalno poslovanje (DMS, eArhiv)
 • hodogram ulaska eRačuna (eDokumenata) u tvrtku i uloga zaposlenika u procesu
 • metode digitalizacije dokumenata (softverska i hardverska rješenja)
 •  ovjeravanje, potpisivanje i likvidatura eRačuna (eDokumenata)
 • organiziranje eArhiva i ograničavanje pristupa neovlaštenim osobama
 • pretraživanje eArhiva prema unaprijed zadanim parametrima

15:00-15:30

Razvoj novih softvera za poslovanje
 • P2P/ qPay
 • veća uloga informacijskih posrednika u B2B sektoru
 • kako ćemo poslovati za 5 godina

Maja Jurišić Prlić bacc.oec.

Maja Jurišić Prlić bacc.oec.

Stručna suradnica i dugogodišnja tajnica Instituta za ePoslovanje, specijalizirana za sustave za upravljanje digitalnom dokumentacijom (eDokumentima) i sustava pohrane digitalnih dokumenata (eArhiva). Predavačica i voditeljica stručnih edukacijskih radionica na temu eRačuna i ePoslovanja s naglaskom na bespapirno poslovanje. Sudionica više stručnih informativno-tehničkih radionica Europske komisije na temu eRačuna i primjene obaveznog eRačuna u javnoj nabavi te digitalizacije Europe.  Proteklih godina zaposlena u knjigovodstvenom birou, nakon više od desetljeća novinarskog staža. Sudionica brojnih okruglih stolova na temu eRačuna i stručnih skupina za promociju i prilagodbu na segmente ePoslovanja koje je, kao obavezu, pred Hrvatsku stavila Europska unija.

Josip Kovačec mag.oec

Josip Kovačec mag.oec

Završio Ekonomski fakultet u Zagrebu. Trenutno na funkciji direktora prodaje servisa Moj-eRačun. Izuzetno involviran u tržište eRačuna, eDokumenata i srodnih djelatnosti od 2015. godine. Jedan od vodećih konzultanata u Hrvatskoj u području digitalizacije hrvatskog gospodarstva. Godine 2017. preuzima vođenje cjelokupnog prodajnog sektora servisa Moj-eRačun, pokrivajući pri tome eDokumente, sustave za upravljanje poslovnom dokumentacijom i sustave za arhiviranje. Uz sve navedeno, obavlja funkciju internog trenera voditelja ključnih korisnika te redovnog predavača edukacijskih radionica servisa Moj-eRačun. Održao je stotine sastanaka diljem Hrvatske te proveo više od 300 tvrtki u procesu digitalizacije, a među kojima je i projekt tehničke provedbe digitalizacije INA-e d.d. Jednako tako, njegovu karijeru obilježila su i  gostovanja na renomiranim edukacijama i konferencijama poput DignetDays-a, Liderove edukacije o eRačunu te uloga gostujućeg predavača na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa. Također sudjelovao na prestižnim međunarodnim tehnološkim konferencijama poput Web Summita u Lisabonu 2017. godine.

Alen David Jeđud mag.oec

Alen David Jeđud mag.oec


Alen David Jeđud je direktor sektora informatike i tehničke podrške u Elektronički računi d.o.o. Na projektima implementacije eRačuna u poslovanje radi gotovo 4 godine a od posljednji od većih projekata ističe se implementacija eRačuna u INA d.d. te u Grad Zagreb. Na tim projektu je rađena implementacija eRačuna na ulaznoj strani, a u slučaju INA d.d. i na izlaznoj te je rađena integracija u nekoliko programskih rješenja. Alen trenutno radi na pripremi sustava i organizacije širenja tehničkih sektora na strana tržišta. Kao direktor tehničke podrške dnevno sudjeluje na situacijama vođenja tehničke podrške i razvoja Moj-eRačun sustava, partnerske mreže ERP pružatelja usluga te konzultacijama za uvođenje eRačuna u poslovanje. Uz rad u tvrtki Elektronički računi d.o.o., Alen David Jeđud je i osnivač i direktor tvrtke FLIPENDO DEVELOPMENT j.d.o.o. koja se bavi razvojem poslovnih programskih rješenja te konzultacijama oko implementacija naprednih programskih rješenja.

Partner

Oprostite, na ovu konferenciju se više ne možete prijaviti.


Ovaj portal koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice i prilagodio sustav oglašavanja.   U redu   Više o kolačićima

>