Konferencija o sigurnosti i zdravlju na radu

29.6.2021, Zagreb

Zadovoljstvo nam je što Vas i ove godine možemo pozvati na konferenciju o sigurnosti na radu na kojoj ćemo razgovarati o svim pravnim okvirima i promjenama koje su važne za svakog poslodavca. Naši stručnjaci, koji pažljivo prate razvoj na polju zaštite na radu, objasnit će vam dileme i pružiti korisne informacije i, naravno, savjet kako bi olakšali svoje poslovanje. Radi povoljne epidemiološke situacije predavanje će se održati u Zagrebu 29.06. u edukacijskom centru Trinom.

Pozvani su viši i srednji menadžment, predstavnici, zdravstveni radnici i svi odgovorni za sigurnost i zdravlje zaposlenika na radnom mjestu.

Mjesto održavanja
Trinom, Strojarska cesta 24
Vrijeme održavanja
29.06.2021.
Cijena
1.249,00 KN + PDV
 • Cijena za prvog polaznika 1.249,00 + PDV
 • Cijena za drugog i svakog sljedećeg polaznika iz iste firme 874,30 + PDV
 
 

Uvod

Zadovoljstvo nam je što Vas i ove godine možemo pozvati na konferenciju o sigurnosti na radu na kojoj ćemo razgovarati o svim pravnim okvirima i promjenama koje su važne za svakog poslodavca. Naši stručnjaci, koji pažljivo prate razvoj na polju zaštite na radu, objasnit će vam dileme i pružiti korisne informacije i, naravno, savjet kako bi olakšali svoje poslovanje. Radi povoljne epidemiološke situacije predavanje će se održati u Zagrebu 29.06. u edukacijskom centru Trinom.

Pozvani su viši i srednji menadžment, predstavnici, zdravstveni radnici i svi odgovorni za sigurnost i zdravlje zaposlenika na radnom mjestu.

Ciljna skupina

Konferencija je namijenjena višem i srednjem managementu u gospodarstvu, direktorima te predstavnicima radnika te samim radnicima. Konferencija je također namjenjena stručnjacima zaštite na radu, voditeljima odjela, ljudskim resursima i pravnim odjelima te svima koji su zaduženi za sigurnost i zaštitu zdravlja radnika.

Program konferencije osmišljen je na način da nije namjenjen isključivo profesionalcima koji su zaduženi za zaštitu na radu u svojim tvrtkama, već nudi znanje, praktična rješenja i smjernice onim zaposlenicima koji nisu specijalizirani za navedeno područje.

Raspored konferencije

08:45- 09:00 Registracija polaznika

09:00 - 10:00 Upravljanje rizicima zaštite zdravlja i sigurnosti na radu

 • Općenito o upravljanju rizicima
 • Zahtjevi propisa i međunarodnih normi
 • Koraci procesa upravljanja rizicima
 • Upravljanje rizicima zaštite zdravlja i sigurnosti na radu prema ISO 45001:2018

10:00-10:30 Pauza za kavu

10:30 - 11:30 Obveze poslodavca u području zaštite na radu

 • Obveze poslodavca za sigurnost i zdravlje radnika
 • Prevencija ozljeda na radu
 • Primjeri iz prakse

11:30 - 12:30 Pauza za kavu i zakuska

12:30 - 13:30 Obveze poslodavca i naknada štete kod ozljede na radu 

 • Obveze poslodavca prema radniku zbog ozljede na radu u smislu ZOO-a i ZR-a, naknada štete i utjecaj osiguranja radnika od nesretnog slučaja na obvezu naknade štete
 • Pravni pojam i normativni okvir odgovornosti poslodavca za naknadu štete prema Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje sukladno posebnim propisima o naknadi štete - ZOMO-u
 • Štetni događaj, trenutak nastanka štete i visina štete koju je poslodavac dužan isplatiti HZMO-u za određeno razdoblje isplate mirovinskih primanja
 • Posebni slučajevi propusta poslodavaca u zaštiti na radu koji rezultiraju obvezom naknade štete prema HZMO-u
 • tzv. predsudski postupak, odštetni zahtjev i sudski postupci HZMO-a prema poslodavcu i/ili osiguravajućem društvu s osvrtom na sudsku praksu Županijskih i Trgovačkih sudova, te Vrhovnog suda RH.

13:30 - 14:00 Prevencija zdravlja kod sedentarnog načina života

 • Uloga fizioterapeuta
 • Prevencija kod sedentarnog načina života
 • Savijeti i preporuke

14:00 Završetak konferencije, dodjela potvrda o sudjelovanju 

Daniel Sever mag. iur.

Daniel Sever mag. iur.

Nakon završenog Pravnog fakulteta u Zagrebu i kraćeg razdoblja rada u komercijalnim rentnim osiguranjima, od 2002. godine radi u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje, na Odjelu primjene međunarodnih ugovora, HZMO Zagreb. Nakon položenog pravosudnog ispita 2006. godine radi u Odjelu za pravne poslove kao koordinator na poslovima pravnog zastupanja Zavoda u svim građanskim i trgovačkim sporovima koje Zavod vodi. U tom smislu radi i na zastupanju Zavoda u postupcima naknade štete u vezi ozljede osiguranika na radu ili izvan rada, te profesionalne bolesti.

Uz uspješno vođenje tijekom godina nekoliko tisuća najsloženijih parničnih sporova za Zavod pred različitim sudovima, kako iz područja radnog i socijalnog prava, tako i iz područja trgovačkog  i odštetnog prava,tijekom2013. je završio i verificirani dodatni program izobrazbe Pravnog fakulteta u Zagrebu za zastupanje javnopravnih tijela. Od 2013. je viši koordinator za poslove pravnog zastupanja u HZMO Zagreb, a od početka 2014. radi kao načelnik Odjela za pravne i kadrovske poslove HZMO Zagreb, te vodi sve pravne i kadrovske poslove iz nadležnosti  Područne službe u Zagrebu. Kroz navedeno dugogodišnje razdoblje rada u HZMO-u, objavljeno mu je više stotina stručnih članaka iz područja radnog prava, mirovinskog osiguranja, te prava osiguranja,  u različitim stručnim časopisima i pravnim portalima: Informator, Iusinfo, Računovodstvo i porezi u praksi, Radni odnosi u praksi, časopis Poslovni savjetnik, časopis Udruga  i drugi izdavači, te su mu objavljene i  dvije knjige propisa sa autorskim komentarima:  Zbirka propisa iz mirovinskog osiguranja, izdanje Novi Informator, 2005. i Mirovinsko osiguranje u RH, izdanje Novi Informator, 2009.

mr. sig. Stanislav Topić

mr. sig. Stanislav Topić

Magistar sigurnosti, trenutno zaposlen u KBC Zagreb na poslovima zaštite na radu i zaštite od požara. Provodi i osigurava organizaciju radnika za rad na siguran način iz zaštite od požara te programa osposobljavanja iz zaštite na radu, organiziranje i provedba evakuacije i spašavanja, praćenje ozljeda i profesionalnih bolesti, vođenje evidencija iz područja zaštite na radu te suradnja s postrojbom Grada Zagreba i DVD-ima. Dugogodišnje i bogato iskustvo u savjetovanju i predavanjima iz zaštite na radu i zaštite od požara, između ostalog na Visokoj školi za sigurnost i Centru za tehnologije i zaštitu na radu Zagreb. Autor mnogih znanstvenih te stručnih radova.

Hrvoje Vidović dipl.physioth.

Hrvoje Vidović dipl.physioth.

Hrvoje Vidović je po struci diplomirani fizioterapeut i Fitness instruktor. Rođen 23.5.1990. u Zagrebu.  Trenutno je zaposlen kao fizioterapeut i individualni trener u poliklinici Ribnjak. Cijeli život se bavi sportom, posebno nogometom. Oduvijek ga je zanimao rad s ljudima i te mu je cilj pomoć i poboljšanje zdravlja ljudi, edukacija te zdrav način života. Suradnik je Verlag Dashofer centra za obrazovanje na konferenciji zaštite zdravlja i sigurnosti na radu.

Partner

Povezana prijava na seminar

Konferencija o sigurnosti i zdravlju na radu, 29.6.2021 Zagreb

Input:
Do not fill this:
Podaci o polazniku
Tip narudžbenice:
Podaci o polaznicima
Besplatne dodatne usluge
Broj polaznika: 1
CIJENA: 1 249,00 Kn bez PDV-a

Ovaj portal koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice i prilagodio sustav oglašavanja.   U redu   Više o kolačićima

>