Najvažnije zakonodavne izmjene za 2023. godinu

8.12.2022, ONLINE

Ne propustite online konferenciju na kojoj se fokusiranmo na najvažnije zakonske promjene koje će stupiti na snagu 1. siječnja 2023. godine. Tijekom konferencije bit će riječi o svim usvojenim i pripremljenim izmjenama iz područja poreza na dodanu vrijednost, poreza na dohodak, poreza na dobit,  izmjenama u računovodstvu zbog uvođenja eura, izmjena u Ovršnom Zakonu kao i dugo očekivanim izmjenama Zakona o radu. Dobit će te sve potrebne informacije na jednom mjestu i u jednom danu!

Pridružite nam se na ovoj jedinstvenoj konferenciji i dočekajte novu 2023. godinu spremni.

Digitalna obrada dokumenata

15.12.2022, ONLINE

Kako pretvoriti dokumente u digitalni oblik? Je li to moguće učiniti u trenutnim zakonodavnim i tehničkim uvjetima? Je li skupo ili možemo, naprotiv, uštedjeti? 

Konferencija će vam pružiti pregled mogućnosti koje pruža digitalna obrada dokumenata te samim time i pojednostavljenje rada u računovodstvenom uredu. Osvrnut ćemo se na najčešće probleme koji nastaju prilikom primanja i slanja digitalnih računa i dokumenata, kako ih pravilno preuzeti, ispraviti podatke i arhivirati. Koliki su rokovi čuvanja digitalnih dokumenata u arhivi? Postoje li određeni rizici kod obrade podataka? Kroz sveobuhvatan primjer automatske digitalne obrade dokumenta upoznat ćemo vas sa aktivnostima kojima možete optimizirati posao sada i o kojima biste trebali razmišljati u budućnosti. 

Na konferenciji ćete se upoznati s raspoloživim resursima i aplikacijama za digitalnu obradu dokumenata, proći ćemo kroz trenutno zakonodavstvo i okvir definiran zakonom.

8 ključnih smjernica za početak godine

26.1.2023, ONLINE

Početkom 2023. godine na snagu su stupile izmjene mnogih važećih propisa koje primjenjujete u svojoj poslovnoj praksi. Na ovoj online konferenciji saznajte koje su to najvažnije izmjene i u čemu se sastoje. Veliku promjenu donosi nam uvođenje eura za kojeg smo se već svi dobro pripremili međutim putno je pitanja u praksi oko obračuna plaće, putnih naloga i PDV- u koje je potrebno razjasniti. Također, velike izmjene su i u Zakonu o radu. Prudružite nam se na ovoj online konferenciji i pripremite se na vrijeme.

8 ključnih smjernica:

  • Izmjene poreznih zakona,
  • Izmjene Zakona o računovodstvu,
  • Smjernice za izračun plaće,
  • Obračun i izračun godišnjih odmora,
  • Putni nalozi u novoj valuti,
  • PDV smjernice kroz aspekt eura,
  • Izmjene Zakona o radu,
  • Euro u praksi sa pravnog aspekta.

Elektronička pohrana dokumenata

23.2.2023, ONLINE

Da bi arhivirala računovodstvenu i poreznu dokumentaciju, prilikom procjene kako i koliko dugo će čuvati dokumente, tvrtka mora odrediti interna pravila i uvažiti zakonodavstvo u pojedinim područjima. Koji su trenutni zakonodavni propisi vezani uz arhiviranje dokumenata? Kada i kako pravilno koristiti arhivu? 

Kroz predavanje sudionici će steći saznanje koju računovodstvenu poreznu i/ili poslovnu dokumentaciju i evidencije se trebaju voditi određeno vrijeme, a koja mora biti trajno evidentirana zbog računovodstvene i porezne kontrole.


Ovaj portal koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice i prilagodio sustav oglašavanja.   U redu   Više o kolačićima

>